Inschrijving VOJ-scholen bekend – onderwijs Suriname

Hierbij een belangrijke bekendmaking van het ministerie van Onderwijs in Suriname. De Inschrijvingsperiode van het Voortgezet Onderwijs voor Junioren (VOJ) is bekend. Bekijk de lijst voor  alle data omtrent afschrijving, inschrijving, rapportuitreiking etc.

[quads id=1]

Voor het Lager Beroeps Onderwijs gelden andere data. Bekijk ze in het bericht. Kijk ook naar de video voor extra informatie. Geef het door aan alle leerlingen, ouders en verzorgers zodat ze op de hoogte zijn!

[quads id=1]

Onderwijs Suriname

NII Suriname schreef het volgende: Inschrijvingsperiode VOJ-onderwijs bekend. De inschrijvingsperiode voor het Voortgezet Onderwijs voor Junioren (VOJ) in vastgesteld op dinsdag 1 september en woensdag 2 september 2020. De uitslag voor leerjaar 8 (klas 6) is op 1 september 2020. Ouders worden in de gelegenheid gesteld na de uitslag hun kind meteen in te schrijven op het VOJ-onderwijs. Vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is nog een dag ingelast voor de inschrijving, namelijk woensdag 2 september 2020.

VOJ Onderwijs

[quads id=1]

Voor klas 1 tot en met klas 3 van het VOJ-onderwijs is de rapportuitreiking tot uiterlijk donderdag 23 juli 2020. Leerlingen die om welke reden dan ook afgeschreven moeten worden van de huidige school waar zij op zitten, worden in de gelegenheid gesteld dat de doen van vrijdag 24 juli tot en met dinsdag 28 juli 2020. De inschrijvingsperiode op de nieuwe school voor klas 1 tot en met 3 is vastgesteld op woensdag 29 juli en donderdag 30 juli 2020.

onderwijs Suriname

onderwijs Suriname

LBO

[quads id=1]

Voor het Lager Beroeps Onderwijs (LBO) is de periode voor nieuwe inschrijvingen (leerlingen afkomstig van leerjaar 8) vastgesteld op woensdag 2 september en donderdag 3 september 2020. De rapportuitreiking bij het LBO van klas 1 tot en met 4 is van maandag 27 juli tot en met donderdag 30 juli 2020. De afschrijvingsperiode van klas 1 tot en met 4 is eveneens van maandag 27 juli tot en met donderdag 30 juli 2020. De inschrijvingsperiode op de nieuwe school is vastgesteld op maandag 3 augustus en dinsdag 4 augustus 2020.

Inschrijvingsperiode voor VOS volgt nog

Het ministerie is momenteel drukdoende de inschrijvingsperiode voor het onderwijs op seniorenniveau (VOS) vast te stellen. In een volgende persconferentie zal hierop ingegaan worden.

Video

Bekijk ook de video van de persconferentie met de uitgebreide informatie hierover:

[quads id=1]

P.s

Dit jaar geen centrale registratie nieuw schooljaar

Voor het komend schooljaar 2020/2021 heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur geen centrale registratie periode. Dit zei onderwijsdirecteur Natasia Bennanon op de COVID-19 persconferentie van woensdag 8 juli 2020.

“U begrijpt dat bij de centrale registratie er grote groepen mensen bij elkaar komen. Vanwege de COVID-19 situatie kunnen wij dat nu niet hebben. Om te voorkomen dat ouders in groten getale naar de centrale registratie moeten komen, hebben wij als ministerie maatregelen getroffen dat uw kind ingeschreven wordt of ingeschreven blijft”, zei de onderwijsfunctionaris. Het is zo dat ieder kind dat aangemeld wordt onderwijs zal genieten. Die verzekering werd gegeven door de directeur. “Het ministerie zal er alles aan doen dat elk kind wordt geplaatst.”

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland