Besmettingen Rosebel Suriname veroorzaakt door iemand uit Frans Guyana – video

besmettingen Suriname
De goudmijnen Newmont en Rosebel zijn grote clusters in Suriname. Bij Rosebel groeit het aantal besmettingen hard! Het Covid-19 management team heeft meer informatie vrijgegeven omtrent de clusters. Ook rondom de verkiezingen zijn veel mensen besmet geraakt.

[quads id=1]

Het treft merendeel mannen van middelbare leeftijd. In het Oosten van het land lijken ze het nog steeds niet te snappen. Ze proberen eerst de ziekte op een traditionele manier te overwinnen.

Bij Rosebel is het virus binnengebracht door iemand uit Frans Guyana. Bij onze Franse buren gaat het echt niet goed, daar komen dagelijks honderden zieken bij. “De dreiging vanuit Frans-Guyana blijft dus groot”. We moeten alert blijven. Lees meer hierover in het officiële bericht. Bekijk ook de video voor meer informatie hierover. Geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Besmettingen in Suriname

De officiële Covid-19 Suriname website schreef het volgende: Grootste deel coronapatiënten werkende klasseDe meeste COVID-19 positief geteste personen kunnen worden gerelateerd aan een cluster en zijn van middelbare leeftijd. Tijdens de persconferentie van 8 juli 2020 presenteerde epidemioloog Radjesh Orie een overzicht van de statistieken in Suriname.

Grote clusters

[quads id=1]

Zo is de grootste cluster van 28 procent gerelateerd aan mensen in de goudsector en mensen die spullen halen in bepaalde zaken.

25 procent zit in de cluster rondom de verkiezingen. Er komen nog steeds cases binnen die een link hebben met die groep.

Goudmijnen

De derde grootste cluster van 24 procent bevindt zich binnen de goudmijnen van Rosebel en Newmonth en hun contractors. In het geval van Rosebel is het virus binnengebracht door iemand die uit Frans-Guyana kwam naar Suriname.

[quads id=1]

Van een klein deel is nog niet in kaart gebracht bij welke cluster zij horen.

Meer mannen

In Suriname zijn er meer mannen dan vrouwen besmet. Ook bevindt de grootste groep zich in de middelbare leeftijd en de werkende klasse. Orie geeft aan dat deze statistieken het gevolg zijn van de grote cluster van I Am Gold. Er worden ook minder mensen van oudere leeftijd in het ziekenhuis opgenomen dan mensen van middelbare leeftijd. Maar procentueel sterven er wel meer oudere mensen aan de gevolgen van COVID-19. Orie zegt dat ook binnen deze groep te late aanmelding voor medische zorg het meest voorkomt. “Vooral in het oosten komt de boodschap niet aan”, zegt de epidemioloog. Men probeert het daar namelijk eerst op de traditionele manier.

Onze buren

[quads id=1]

Het onderzoek van het epidemiologisch team wijst verder uit, dat de bron van de meeste infecties personen zijn die naar Frans-Guyana waren. Frans-Guyana heeft ruim 5000 cases nu. Dagelijks hebben zij tussen de 350 en 500 nieuwe gevallen. “De dreiging vanuit Frans-Guyana blijft dus groot”, zegt Orie.

In Suriname worden dagelijks gemiddeld tien personen positief getest op COVID-19. Zeventien sterfgevallen zijn tot gisteren genoteerd.

Bekijk hier de video voor xtra informatie. Kijk vanaf minuut 21:10

Bron: Covid-19 Suriname officiële website
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland