Passagiers die vliegen van Amsterdam naar Paramaribo mogen direct in thuis quarantaine

slm Paramaribo

Het Quarantainebeleid voor repatrianten is nog verder aangepast. Eerst werd er gezegd dat repatrianten uit Nederland 7 dagen in overheidsquarantaine geplaatst zouden worden bij aankomt.

[quads id=1]

Maar zij gaan nu helemaal niet meer in overheidsquarantaine. Ze mogen nu direct in thuisquarantaine. De kans dat een passagier besmet is met het coronavirus is namelijk heel erg klein. Bekijk het officiële bericht vanuit de regering voor meer informatie.

Let op: Passagiers uit bijvoorbeeld Brazilië en Amerika moeten wel 7 dagen in overheidsquarantaine. Sta je niet op de repatriatielijst dan moet je ZELF BETALEN voor de overheidsquarantaine. Geef het door aan een ieder! Zodat ze op de hoogte zijn!

[quads id=1]

NII Suriname schreef het volgende: Quarantainebeleid repatrianten verder aangepastRepatrianten uit landen waar de piek van de COVID-19 pandemie een dalende trend vertoont, Nederland bijvoorbeeld, gaan vanaf 7 juli 2020 voor 14 dagen in thuisquarantaine. “Van de bijkans 1000 repatrianten is slechts één persoon op de luchthaven positief getest op COVID-19”, verklaart Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid. Zij verduidelijkt dat de aanpassing van overheids- naar thuisquarantaine alleen geldt voor repatrianten uit Nederland die al op de lijsten staan om terug te komen. Bij aankomst krijgen zij een thuisquarantainebeleid op papier, dat zij moeten ondertekenen.

[quads id=1]

“De kans is klein dat iemand die uit Nederland komt COVID-19 positief is. Wij kunnen niet 100 procent garanderen, maar wij kunnen u wel zeggen wanneer een risico zeer laag is.” Voor passagiers uit andere landen als Brazilië en de Verenigde Staten hanteert Suriname zeven dagen overheidsquarantaine en zeven dagen thuisquarantaine. De meeste symptomen uiten zich namelijk tussen vijf en zeven dagen.

[quads id=1]

Mensen die uit het buitenland naar Suriname willen komen en niet op een repatriatielijst voorkomen, kunnen naar Suriname komen als zij zelf betalen voor hun overheidsquarantaine faciliteit. 30 maart 2020 is de registratie van repatrianten afgesloten.

[quads id=1]

Jessurun gaf tijdens de COVID-persconferentie van maandag 6 juli 2020 aan, dat 38 procent van de personen die in quarantaine is geplaatst, positief is getest op het virus. Dit zijn mensen die hier contact hebben gehad met een besmette persoon. “Het heeft geholpen dat die 38 procent die positief is bevonden in quarantaine was en dus niet buiten. Anders hadden zij veel meer mensen besmet”, zegt Jessurun.

Bron: NII Suriname

Quarantainebeleid repatrianten verder aangepast