90 besmette mensen vandaag genezen verklaard in Suriname

besmettingen Suriname

Er zijn vandaag 20 nieuwe mensen positief getest. En maar liefst 90 personen zijn genezen verklaard. En 216 mensen mochten de overheids quarantaine verlaten. We moeten wel melden dat de toestand van 2 mensen is verslechterd. Die 2 zijn opgenomen in de ICU. Het totaal aantal mensen op de ICU staat nu op 7

[quads id=1]

Door het versoepelde ontslagbeleid zijn vandaag maar liefst 90 personen die Covid-19 positief waren, ontslagen. Het aantal genezen personen is enorm gestegen. De teller is van 315 gesprongen naar 405. ekijk het bericht voor meer informatie. Dat is goed nieuws toch?

[quads id=1]

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Het aantal positieve gevallen is gestegen met 20. De active cases zijn van 285 teruggelopen naar 204. In Suriname zijn tot nu toe 634 personen geïnfecteerd geraakt met het coronavirus. 7 patiënten zijn opgenomen in de Intensive Care Unit van de ziekenhuizen.

besmettingen Suriname

[quads id=1]

216 personen die in overheidsquarantaine waren, mochten vandaag ook naar huis. Van de 441 personen die in quarantaine waren, zijn nog slechts 225 overgebleven. Mensen die terugkeren uit Nederland, mogen nu gewoon naar huis. Zij moeten wel twee weken thuis in quarantaine. Van de ruim 1000 repatrianten is slechts één persoon op de luchthaven positief getest op Covid-19, deelde Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid, maandag mee tijdens de Covid-update.

[quads id=1]

De kans is klein dat iemand die uit Nederland komt Covid-19 positief is, meent Jessurun. Voor passagiers uit andere landen als Brazilië en de Verenigde Staten hanteert Suriname zeven dagen overheidsquarantaine en zeven dagen thuisquarantaine.

[quads id=1]

De meeste symptomen uiten zich tussen vijf en zeven dagen. 38 procent van de personen die in quarantaine is geplaatst, is positief getest op het virus. Dit zijn mensen die hier contact hebben gehad met een besmette persoon.

Bron: Starnieuws Suriname