Geen vervoer. Sommige leerlingen te voet naar school – Video’s inspectie onderwijs Suriname

Een meisje van groep 8 moest gisteren 8 kilometer lopen. Er was namelijk geen vervoer. Gelukkig liep haar vader met haar mee naar school.

Gisteren zijn de schooldeuren opengegaan voor leerlingen die toetsen en examens moeten maken. Er gelden heel wat regels. Op Lyceum 2 kom je bijvoorbeeld niet het erf op voordat je temperatuur gemeten is.

[quads id=1]

Het openbaar vervoer is NIET gestart. Sommige kinderen moesten daardoor lopend of zelfs met de taxi naar school. Anderen gingen helemaal niet. Ook omdat ze bang zijn om ziek te worden. Ook enkele leerkrachten bleven thuis. Een moeilijke situatie. Wat moet je doen? Zou jij het risico nemen?

Video – De directeur van Onderwijs inspecteerde gisteren verschillende scholen. Kijken jullie mee? Check de video. Geef het door aan een ieder!

[quads id=1]

Onderwijs Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Ondanks dat het openbaar vervoer nog niet rijdt, hebben veel leerlingen gehoor gegeven om maandag voor het eerst sinds midden maart weer naar school te gaan. Het gaat alleen om leerlingen van de glo die toets moeten maken en van voj/vos-niveau die examen moet afleggen. Ze worden gedurende een maand hierop voorbereid.

Geen vervoer

Sommige leerlingen hebben het laten afweten om het vervoersprobleem, maar ook uit vrees voor het om zich heen grijpende coronavirus. Ook enkele leerkrachten zijn niet komen opdagen. De meeste van de 46 toetsleerlingen van de Veritasschool waren aanwezig, zegt schoolhoofd Petra Burgzorg.

[quads id=1]

Het merendeel is door ouders afgezet. Bij de kinderen werd maandag de lichaamstemperatuur gemeten, waarna ze – na hun handen gereinigd te hebben – via de aangegeven looprichting naar het hen aangewezen lokaal zijn gegaan. Samenscholen in de pauze was verboden.

Lopen met haar vader

[quads id=1]

Een meisje van groep acht van de HPG Latourschool. Begeleid door haar vader heeft ze de 2×4 kilometer vanaf Pontbuiten gelopen. Tegen twaalf uur ’s middags stond vader Riedewald prompt bij de poort om zijn dochter weer op te halen. “Dinsdag moet ik een taxi betalen zodat mijn dochter naar school kan. Zoniet moet het met een Noah-busje dat SRD 10 per persoon vraagt.” Hij had graag gezien dat er betere afspraken met PLO waren gemaakt voordat de scholen weer werden opgestart.

Stralen niet goed

Vader Riedewald heeft in de omgeving van Latour gewoond en is al een poos verhuisd naar Pontbuiten. Omdat zijn dochter in het laatste jaar zit heeft hij graag dat ze op de Latourschool afrondt. Overigens, hij heeft moeite dat zijn kind dagelijks wordt gescand. Hij beweert dat de stralen van het apparaat niet goed zijn voor de mens.

Met de taxi

Op OS Majosteeg is alles maandag goed verlopen zegt schoolhoofd Dorothy Fräser. Een aantal leerlingen was aangewezen op de taxi en is laat op school aangekomen. Een klein deel van de kinderen is niet komen opdagen en vier leerkrachten die normaal met de bus reizen verschenen niet. Het schoolhoofd heeft de Inspectie op de hoogte gesteld.

Video

[quads id=1]

Directeur Onderwijs inspecteert verscheidene scholen. Kijk naar de video van DE STRAAT 6 juli 2020

De directeur is tevreden:

Lees hier hier volledige bericht bij de bron De Ware Tijd Suriname

Geschreven door Naomi Hoever
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland