Video – Maatregelen verder versoepeld! Scholen gaan morgen open! Video – Statement regering Suriname

besmettingen Suriname
Video – Bekijk hier de video die zojuist is gelanceerd vanuit de regering. Er komt een versoepeling van de covid-19 maatregelen. Veel zaken mogen weer open! Avondklok nu van 22.00 tot 5.00 Scholen gaan gewoon open morgen. Behalve de scholen in de ‘HOTZONE’.

[quads id=1]

Bekijk de belangrijke video met de statement van de Vice president. Bekijk ook de uitgebreide lijst met alle versoepelingen. Geef het door aan een ieder.

Suriname stay safe!! Het totaal aantal personen dat in Suriname positief getest is nadert de 600. Gelukkig is de helft van het aantal inmiddels genezen!

[quads id=1]

Maatregelen versoepeld

NII Suriname schreef het volgende: De maatregelen in het kader van COVID-19 in Suriname worden verder versoepeld. De situatie in Oost-Suriname blijft echter ongewijzigd. Oost-Suriname is een hotzone vanwege een groei van cases op diverse locaties aan deze grens alsook vanwege de sterke stijging van besmette gevallen aan de Franse zijde. Om verdere verspreiding in deze hotzone te voorkomen, blijven alle maatregelen ongewijzigd van kracht.

[quads id=1]

Vice-president Ashwin Adhin maakt in een televisietoespraak op zondag 5 juli 2020 bekend dat de aanpassingen per maandag 6 juli 2020 om 05.00 uur ’s ochtends voor alle andere gebieden in Suriname zullen gelden. Zo zal de partiële lockdown nu gelden van 22.00 uur ‘s avonds tot en met 05.00 uur in de ochtend.

1,5 meter

Religieuze groeperingen, de horecasector, sportscholen en casino’s die in overleg met het Nationaal COVID-19 Management Team de benodigde voorzorgsmaatregelen hebben getroffen, mogen weer mensen toelaten in hun bedrijf en/of gebedshuis. De 1,5 meter afstand houden, handen wassen en dragen van mond- en neusbescherming, blijfven hierbij van kracht.

[quads id=1]

Contactberoepen, zoals kapsalons, barbershops, fysiotherapie, kunnen weer openen, mits zij de gestelde maatregelen van het Nationaal COVID-19 Management Team opvolgen.

Scholen open morgen

Vanaf maandag 6 juli zullen de scholen weer onderwijs aanbieden aan de examenklassen op alle niveaus. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zal hiertoe alle aanwijzingen blijven communiceren.

[quads id=1]

Het openbaar vervoer mag zijn diensten hervatten onder uitvoering van de protocollen die ontwikkeld zijn om gezondheidsveiligheid voor het reizend publiek te garanderen. Nadere informatie hieromtrent volgt deze week.

De samenscholing blijft gesteld op maximaal 5 personen. In grote ruimtes, waarbij er voldoende afstand mogelijk is tussen personen en waar er ventilatie aanwezig is, wordt echter een groter totaalaantal personen toegestaan. Contactsporten, zoals voetbal, basketbal en gevechtsporten zijn niet toegestaan.

[quads id=1]

Bordelen blijven gesloten

Ook discotheken, nightclubs, dancings en bordelen blijven gesloten. Wat betreft grote ruimten wordt op de eerstvolgende persconferentie van het COVID-19 Management Team nadere informatie gegeven.

Ten aanzien van de herstart van het onderwijs, zegt de vice-president dat de regering in de afgelopen dagen veel berichten heeft ontvangen van bezorgde ouders van examenklasleerlingen. “Wij begrijpen dat u zich zorgen maakt over de veiligheid van uw kind. Tegelijkertijd hebben wij een verantwoordelijkheid om onze leerlingen te garanderen van onderwijs, en in dit geval, van een diploma,” aldus vice-president Adhin, die eraan toevoegt dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur duidelijke protocollen heeft ontwikkeld.

Vertrouwen

Gezien de voorbereidingen die zijn getroffen, heb de regering er vertrouwen in dat teamwerk tussen ouders, docenten en het ministerie ervoor zullen zorgen dat de leerlingen op een veilige manier de eindstreep kunnen halen. Ook hier geldt, aldus de VP, het stuk van verantwoordelijkheid die wij met z’n allen dragen voor elkaar. Hij roept op om als volwassenen het goede voorbeeld te geven en samen te werken. “Spreekt u elkaar op een respectvolle manier aan op zaken die beter of anders zouden kunnen, opdat wij veilig onderwijs kunnen garanderen.”

[quads id=1]

Vice-president Adhin zegt dat de maatregelen van de afgelopen periode ervoor zorgden dat meer mensen in staat gesteld werden om weer in hun levensonderhoud te voorzien. De nieuwe aanpassingen zijn eveneens gericht op het verder verantwoord op gang helpen van het sociaal en economisch leven.

[quads id=1]

Covid-19 teller

Vandaag is ook bekend gemaakt dat er weer 29 nieuwe besmettingen bij zijn gekomen. 16 mensen zijn vandaag genezen verklaard.

We komen helaas in de buurt van de 600 gevallen. Er zijn nu in totaal 594 personen positief getest in Suriname. Er zijn nog 288  mensen ziek op dit moment, 6 mensen zijn ernstig ziek en die zijn opgenomen op de ICU afdeling.  Dus 16 mensen genezen, nu in totaal 292  en gisteravond is helaas bekend gemaakt dat er en 14de coronadode is in ons land,

[quads id=1]

besmettingen Suriname

Video

[quads id=1]

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland