Situatie Oost-Suriname zorgelijk: Scholen, grenzen en luchtverkeer gesloten – video

scholen Suriname
Het gaat niet goed in Oost -Suriname. Daar zijn veel besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Om de verspreiding te minimaliseren is besloten om de scholen daar morgen NIET open te laten gaan. De scholen blijven daar dus gesloten en de grenzen blijven ook dicht! Tevens wordt het binnenlands luchtverkeer voor dat gebied PER direct gestopt!

[quads id=1]

In de rest van het land gaat het beter, daar worden de maatregelen versoepeld. Dat is zojuist aangekondigd door de Vice-president Ashwin Adhin. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video. geef het door aan eenieder! Lieve mensen samen staan we sterk. En samen kunnen we blijven vechten tegen het coronavirus. Be safe en hou je aan de veiligheidsmaatregelen. Dan komt het goed.

[quads id=1]

Scholen Oost Suriname

NII Suriname – Oost-Suriname hotzone; scholen blijven gesloten. De gezondheidsmonitoring van de afgelopen twee weken in het kader van COVID-19 heeft aan het licht gebracht dat in het oosten van Suriname zogenaamde “hotzone” steeds verder aan het toenemen is. Om deze reden en om verdere verspreiding van het virus in deze hotzone te voorkomen blijven alle maatregelen inzake COVID-19 ongewijzigd van kracht in dit deel van Suriname.

Nieuwe maatregelen

Vice-president Ashwin Adhin heeft in een televisietoespraak op zondag 5 juli 2020 de aangepaste maatregelen voorgehouden aan de Surinaamse samenleving.

[quads id=1]

Hij benadrukte echter dat deze aanpassingen niet gelden voor de gebieden die zijn geïdentificeerd als hotzones. Hotzones zijn gebieden waar explosieve groei van besmette gevallen zijn. “Oost-Suriname is een hotzone vanwege een groei van cases op diverse locaties aan deze grens alsook vanwege de sterke stijging van besmette gevallen aan de Franse zijde.

Verspreiding

Om verdere verspreiding in deze hotzone te voorkomen, blijven alle maatregelen ongewijzigd van kracht. Ik benadruk dat er dus géén aanpassingen komen in de hotzone Oost-Suriname!”, aldus de regeringsfunctionaris.

[quads id=1]

Luchtverkeer

Dit geldt voor alle dorpen in het grensgebied in Oost-Suriname. De scholen in Oost-Suriname blijven gesloten. Ook het binnenlands luchtverkeer van en naar Oost-Suriname zal per direct afgesloten worden voor het gebied Stoelmanseiland tot en met Antonio do Brinco. Verder benadrukt de vice-president ken dat oversteken van en naar de buurlanden verboden is. De grenzen blijven gesloten.

[quads id=1]

Video

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland