Meer dan 600 medewerkers Rosebel Suriname ‘zitten vast’ op het terrein

besmettingen Suriname
Het houdt maar niet op: 83 werknemers van het bedrijf zijn besmet geraakt met het coronavirus. 26 zijn gelukkig al genezen verklaard. 327 arbeiders zijn in overheidsquarantaine en meer dan zeshonderd zitten vast op het terrein. In quarantaine.

[quads id=1]

Het virus zorgt voor veel problemen. Er is veel onduidelijk en dat zorgt voor veel ergernis. Sommige mensen zijn al weken niet thuis geweest. Bekijk het bericht voor meer informatie. We wensen alle zieken heel veel beterschap toe.

[quads id=1]

Rosebel Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Werknemers van Rosebel Gold Mines die in quarantaine zijn mogen voorlopig nog niet naar huis. Dat hebben medische deskundigen van het nationaal Covid-19-managementteam geadviseerd nadat zij de plant in Brokopondo zaterdag hebben bezocht.

Ergernis

De bevindingen zijn gedaan omdat niet alle zaken in orde zijn gemaakt door het bedrijf zoals was afgesproken bij de eerste inspectie een paar weken geleden. Vooral de opsplitsing van de plant in vier blokken laat nog op zich wachten. Waarom dat nog niet in orde gemaakt kan worden is niet duidelijk. Dit tot grote ergernis van de arbeiders.

[quads id=1]

“Ik ben zelf al vijf weken hier op de plant. Andere mensen zijn bijna vier weken hier en dat zorgt voor frustratie”, benadrukt Otmar Biswane, woordvoerder van de bond, tegenover de Ware Tijd. Hoelang de werknemers nog in quarantaine moeten blijven is niet concreet gezegd door de medici. Biswane: “Ze zeggen dat het niet lang meer zal duren, maar we weten niet precies hoeveel dagen dat is.”

Slechte communicatie

[quads id=1]

De woordvoerder stoort zich aan de slechte manier waarop er door de leiding van Rosebel Goldmines wordt gecommuniceerd. Volgens hem wordt de bond steeds genegeerd door de directie. “Men communiceert niet met ons waardoor wij ook geen informatie kunnen geven aan de leden, want wij zijn afhankelijk van informatie die wij van de leiding krijgen.”

Meer dan 80 besmet

[quads id=1]

Na het bezoek van het medisch team hebben partijen afgesproken een commissie in te stellen die erop moet toezien dat de afspraken worden nageleefd. Biswane ziet dat als een goede stap omdat alle drie partijen zitting zullen hebben in de commissie. Op dit moment zijn 83 werknemers van het bedrijf positief getest. 327 arbeiders zijn in overheidsquarantaine, terwijl ruim zeshonderd in quarantaine zijn op het terrein van de multinational. 26 werknemers van Rosebel die positief waren getest zijn genezen verklaard.

Bron: De Ware Tijd Suriname

Geschreven door Jason Pinas

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland