KLM en SLM voeren voorlopig GEEN vakantie vluchten uit van en naar Paramaribo – video

KLM Suriname SLM vakantie
KLM gaat straks 2 keer per week van Amsterdam naar Paramaribo vliegen. Even voor de duidelijkheid: “Echt puur vliegen voor vakantie of dergelijk mag nog niet”

Er gelden voorwaarden om te vliegen: De uitzonderlijke gevallen kunnen zijn het bezoeken van een terminaal ziek familielid en het bijwonen van een beri. Bekijk het bericht voor meer informatie hieromtrent en geef het door aan een ieder. Kom je uit Nederland dan hoef je niet meer 14 dagen verplicht in overheids quarantaine. Er gelden andere voorwaarden. Bekijk de video daarover.’

KLM naar Paramaribo

De ware Tijd Suriname schreef het volgende: NOG GEEN VAKANTIEVLUCHTEN VAN KLM NAAR SURINAME. KLM vliegt vanaf 13 juli ook op de zaterdag tussen Nederland en Suriname. Dat gebeurt nu nog alleen op de dinsdagen. Martijn Ten Broecke die de vliegmaatschappij vertegenwoordigt in Suriname, Guyana en Trinidad en Tobago, verduidelijkt op vragen van de Ware Tijd dat het reizen vanuit Suriname naar Nederland voorlopig alleen voor dringende redenen kan en onder voorwaarden van de Europese Unie (EU).

Ze hanteert daarbij een lijst met landen waarvoor het EU-inreisverbod is opgeheven en één met landen waarvoor dit verbod nog geldt. Inwoners van landen waar nog een inreisverbod geldt, zoals Suriname, mogen alleen bij uitzondering reizen. “Echt puur vakantie of dergelijk mag nog niet”, zegt Ten Broecke.

Voor een beri

De uitzonderlijke gevallen kunnen zijn het bezoeken van een terminaal ziek familielid en het bijwonen van een begrafenis. Dit is bedoeld voor eerstegraads- (partner en kinderen) en tweedegraads familieleden (kleinkinderen). Ten Broecke zegt dat de zwaarwegende redenen met documenten aangetoond moeten worden. De uitzonderingen gelden verder voor onder meer diplomaten en humanitaire hulpverleners. De lijst van voorwaarden en landen waarvoor een inreisverbod geldt, wordt tweewekelijks aangepast.

Vracht vluchten

Het KLM-toestel komt voorlopig dus alleen met vracht vanuit Amsterdam naar Suriname en vliegt terug met passagiers én vracht.

SLM Suriname

Ook SLM voert nog geen vakantiereizen uit. Nu vliegt de maatschappij nog alleen op de woensdag van Paramaribo naar Amsterdam (cargo- en repatriëringsvluchten, … red.). Directeur Radjinder Radjkoemar zegt tegen de Ware Tijd dat de plannen al gereed zijn voor één extra vlucht per week. “Het wachten is om de eigen Boeiing 777-200 ER in gebruik te nemen.” Het certificeringsproces van dit toestel wordt nog afgewacht.

Luchtruim openstellen

Eerder zei de SLM-voorman dat er gesprekken worden gevoerd met het Covid-19-managementteam over het gefaseerd openstellen van het luchtruim. Naar verluidt was tentatief 15 juli als streefdatum gesteld. Overigens, de maatschappij was al van plan om deze maand te beginnen met reguliere vluchten, maar moest haar streven gaandeweg bijstellen toen de Covid-19-situatie slechter werd. Doordat zij repatriëringsvluchten uitvoert, is de SLM feitelijk al gereed om weer regulier te mogen vliegen, maar de toestemming van de lokale autoriteiten is bepalend.

Nieuw quarantaine beleid voor mensen uit Nederland

Gekozen is – in overleg met infectiologen – voor zeven dagen overheidsquarantaine omdat volgens Jessurun de meeste symptomen bij iemand die Covid-19 heeft zich in de meete gevallen uiten tussen de vijf en zeven dagen. “Wanneer de symptomen zich uiten dan testen we om te weten of zo een persoon in quarantaine daadwerkelijk positief is.” Na die zeven dagen kunnen de symptomen zich alsnog manifesteren. “Het kan, het is zelden, het komt niet makkelijk voor, maar daarom dat er na de zeven dagen overheidsquarantaine nog zeven dagen thuis quarantaine is”, stelde Jessurun gerust. Meer info hier

Video

Bekijk de video voor extra informatie omtrent quarantaine voor de mensen die uit Nederland komen. Kijk vanaf minuut 57.27:

Geschreven door Merredith Bruce
Bron: De Ware Tijd Suriname
http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/07/06/nog-geen-vakantievluchten-van-klm-naar-suriname/