Human hair ter waarde van 700.000 euro uit China in beslag genomen – video

China Amerika
Oops. Slecht nieuws voor de weave en wig dragers. Misschien komt hun pakketje van Aliexpress niet aan! Er is namelijk en enorme lading Human hair onderschept in Amerika

[quads id=1]

De autoriteiten vermoeden dat de  productie van menselijk haar en haar producten in China in strijd is met onze mensenrechten.  Hopelijk niet want het zou een ramp zijn voor vele dames in Nederland en Suriname als het haar niet meer verkocht mag worden. Zij bestellen regelmatig (goedkoop) haar uit China. Jij ook? Meer info in het bericht en bekijk de video.

[quads id=1]

Haar uit China

NOS schreef het volgende: Tonnen menselijk haar uit China in VS onderschept. De Amerikaanse douane heeft een lading onderschept van bijna 12 ton producten van menselijk haar. De lading bestaat uit verpakte vlechten en andere haar producten en heeft een geschatte waarde van ruim 700.000 euro.

[quads id=1]

Dwangarbeid

De autoriteiten in de VS denken dat de haar producten zijn gemaakt in strafkampen in de westelijke provincie Xinjiang, waar voornamelijk Oeigoeren als dwangarbeiders werken.

[quads id=1]

Schending van mensenrechten

China Amerika

“De productie van deze goederen vormt een ernstige schending van de mensenrechten”, zegt een woordvoerder van de Amerikaanse douane tegen de Britse krant The Guardian. In mei werd een lading producten van synthetisch haar uit Xinjiang in beslag genomen. Ook bij de productie van die spullen zijn volgens de VS vermoedelijk mensenrechten geschonden.

Cultuur

In Xinjiang zitten volgens The Guardian naar schatting een miljoen Oeigoeren in strafkampen. China is bang dat de islamitische minderheid zich van China wil afscheiden, omdat de Oeigoeren hechten aan hun eigen taal, cultuur en religie.

[quads id=1]

De afgelopen jaren zijn er berichten geweest van verschillende nieuwsorganisaties over sportartikelen of kleding van populaire merken, die in de Chinese strafkampen gemaakt zouden worden. Volgens de Chinese regering is er geen sprake van dwangarbeid of van het interneren van etnische minderheden.

Video’s:

Bron: NOS

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland