Video – Maandag rijdt de bus weer in Suriname. Prijs flink gestegen

plo bus Paramaribo
Er is goed en slecht nieuws voor jullie. Het goede nieuws is dat de bussen vanaf maandag weer gaan rijden in Suriname. Dus de kinderen kunnen weer naar school vervoerd worden. En de kleintjes kunnen ook weer naar de crèche gebracht worden.

[quads id=1]

Het slechte nieuws is dat de prijs verhoogd is van SRD 1,85 naar SRD 4,00. Tevens moet je verplicht een mondkapje op! Bekijk het bericht voor meer informatie. Bekijk ook de video erover. Geef het door aan een ieder zodat ze op de hoogte zijn. Moeten we hier bij mee zijn? En is het wel mogelijk om 2 meter afstand te houden in de bus? Is het wel veilig genoeg?

[quads id=1]

Bussen in Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Maandag zullen de particuliere lijnbussen na ruim 120 dagen weer rijden. Met een aangepast stadstarief van SRD 4 in plaats van SRD 1,85 én een verplichte mondkap mogen er passagiers worden vervoerd. Dat besluit is dinsdag door het bestuur van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) samen met de leden genomen. “We moeten met dit voorlopige tarief werken, sec om te overleven”, zegt voorzitter John Mahadewsing.

[quads id=1]

Sinds 20 maart staan de lijnbussen vanwege Covid-19 in de garage.

De ritten buiten Paramaribo zullen andere tarieven krijgen. De bushouder is na de werkdag verantwoordelijk voor het ontsmetten van zijn bus, aldus Mahadewsing. Woordvoerder Faizel Bholai gaat akkoord met het uitrijden van de bussen maandag. “We gaan mee met de beslissingen van het bestuur. Iedereen wacht om te gaan werken. We kunnen niet nog langer wachten. De SRD 4 is een pleister op de wond; hiermee kunnen we ons hoofd net boven water houden.”

[quads id=1]

Economie

Bushouder Ritesh Khoenkhoen wil ook snel weer aan het werk. “Mensen hebben ons nodig om op het werk te komen. We zijn één van de belangrijkste schakels in de economie, maar dat begrijpt de overheid niet. We worden gewoon door de overheid ondergewaardeerd”, vindt hij. “Alleen met goede tarieven kunnen we werken.”

[quads id=1]

Lees hier het volledige bericht op de website van DWT

Video:

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland