Nu 535 POSITIEVE TESTEN in Suriname – Video besmettingsgevaar bij kinderen

kinderen Suriname
Jammer dit hoor: Het aantal besmettingen groeit helaas nog steeds. Het totaal van mensen die positief getest zijn staat nu helaas alweer op 535. 8 mensen zijn ernstig ziek. Die zijn opgenomen in de ICU. Er zijn nu wel 242 mensen genezen van het coronavirus.

[quads id=1]

Video

Video- Veel ouders zijn bezorgd vanwege de herstart van de scholen en de crèches. Bekijk een belangrijke video van een kinderarts uit Suriname. Die vertelt iets over de veiligheid van onze kinderen wat betreft het heropenen van de scholen. Bekijk het bericht en de video. Geef het door aan een ieder zodat ze mee kunnen kijken en op de hoogte blijven. Beterschap aan alle zieken.

[quads id=1]

besmettingen Suriname

kinderen

Covid-19 Suriname officiële website schreef het volgende: Delen van de samenleving zijn er bezorgd over dat toets- en examenleerlingen op 6 juli 2020 weer naar school gaan. Met handhaving van de maatregelen gesteld door het ministerie van Volksgezondheid, is het voor kinderen veilig om naar school te gaan. Dit zegt de enige kindercardioloog van Suriname, Amadu Juliana, tijdens de persconferentie van 30 juni 2020.

[quads id=1]

Miljoenen cases

“De miljoenen cases wereldwijd bekeken, weten wij dat kinderen veel minder vaak geïnfecteerd raken en als zij wel geïnfecteerd raken, loopt de infectie in de meeste gevallen mild af. Ernstig verloop is bij kinderen uitzonderlijk. Ook de kinderen in Suriname hadden slechts milde griepverschijnselen”, merkte de kindercardioloog op.

Op de vraag hoe veilig de school is voor leerkrachten, antwoordde Juliana, dat kinderen het virus minder vaak overdragen dan volwassenen. Ook daarover is er genoeg data. Hij haalde voorbeelden aan van landen in Azië, waarbij dit middels onderzoek bewezen is.

[quads id=1]

Lange discussies

Ook Majoor Gwendoline Babel, onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) verzekerde, dat “als we ons houden aan de maatregelen van het ministerie van Volksgezondheid, het mogelijk moet zijn de scholen veilig te openen.” Het COVID-19 Managementteam laat zich altijd eerst goed informeren voordat het maatregelen treft. “We hebben lange discussies over wat wel en wat niet kan, alvorens wij een voorstel presenteren aan het bevoegd gezag.”

Majoor Babel gaf aan dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur nu al kijkt naar de maatregelen die getroffen moeten worden voor het nieuwe schooljaar 2020-2021, om de leerlingen en de leerkrachten veilig te houden.

Besmettingen in Suriname

[quads id=1]

Video van de kinderarts
kijk vanaf minuut 1.09.39

Bron: Covid-19 Suriname website

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland