Ronnie Brunswijk schrijft geschiedenis – Eerste Marron voorzitter DNA Suriname – video van zijn speech

brunswijk Suriname
De felicitaties aan Ronnie Brunswijk. Hij is gisteren gekozen als voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) Suriname. Hij schrijft geschiedenis!! Hij is namelijk de eerste persoon uit de marrongemeenschap die deze hoge politieke functie op zijn CV kan toevoegen.

[quads id=1]

Good job! Bekijk het bericht en de video met zijn indrukwekkende speech. Wij van FamilieNieuws feliciteren hem, de totale Marrongemeenschap en heel Suriname! Helpen jullie mee met de felicitaties?

DNA Suriname

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: KASITII-NENGE BRUNSWIJK EERSTE MARRONVOORZITTER PARLEMENT. Ronnie Brunswijk (Abop) is maandag bij enkele kandidaatstelling gekozen als voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA). Hij schrijft geschiedenis door als eerste persoon uit de marrongemeenschap – één van de meest achtergestelde groepen in Suriname – te worden gekozen in deze hoge politieke functie.

Klassejuf

Brunswijk memoreerde tijdens zijn speech dat zijn klassejuf uit de vierde klas van de lagere school te Abadoekondre nabij Moengo nooit had kunnen bevroeden dat één van haar “moeilijke pupillen” dit hoge ambt zou bekleden.

[quads id=1]

Hij vraagt zich af of deze ontwikkeling niet wijst op een vergevorderde emancipatie van de marrongemeenschap en inherent daaraan van de Surinaamse natie.

‘Kiezen van een bosneger’

Brunswijk Suriname

“Ik ben ervan overtuigd dat met deze daad; namelijk met het kiezen van een bosneger; van een marron tot voorzitter van De Nationale Assemblee, iets wezenlijks is veranderd in onze samenleving. Ik volhard in de overtuiging dat wij, allen kinderen van migranten een ontwikkelingsstadium hebben bereikt waarin wij geloof en vertrouwen hebben in elkaar en dat wij nu in een ontwikkelingsstadium zijn binnengestapt waarin het etnische kennelijk niet meer een dominante factor is.”

Felicitaties

[quads id=1]

Brunswijk bedankte de samenleving en de collega’s die hem hebben voorgedragen dat die hem in de gelegenheid hebben gesteld “geschiedenis te schrijven”.

President Desi Bouterse dankte Moestadja voor de vlotte wijze waarop hij de vergadering heeft geleid en feliciteerde de geïnstalleerde leden.

Bekijk hier een video ervan:

[quads id=1]

Lees hier het volledige bericht bij de bron De Ware Tijd Suriname geschreven door Ivan Cairo

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland