Breaking nieuws – 11de dode in Suriname! Aantal besmettingen in Suriname gestegen naar boven de 400 – Video – dieet tips

doden Suriname
Breaking nieuws! We hebben een 11de coronadode! Jammer hoor en het aantal besmettingen in Suriname groeit nog steeds.  Dat is zojuist zichtbaar geworden op de officiële Covid-19 website. We wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe!

[quads id=1]

We zijn helaas de 400 gepasseerd. Er zijn nu in totaal 409 personen positief getest in Suriname. Er zijn nog 207  mensen ziek op dit moment, 6 mensen zijn ernstig ziek en zijn opgenomen op de ICU afdeling.  Er zijn weer extra mensen genezen, nu in totaal 191  en 11 personen zijn nu helaas overleden!!!

[quads id=1]

Tip: Misschien is het nu tijd om te stoppen met roken?

Video – Wist je dat het juiste dieet de gevolgen van het coronavirus kan verminderen. Onze weerstand is heel belangrijk. Dat betekent dat we goed meten eten en drinken en goed moeten slapen.  Alcohol en roken zijn NIET bevorderlijk!!! Bekijk het bericht met alle belangrijke tips van diëtiste Jennifer Plein. Geef het door aan iedereen.

[quads id=1]

doden Suriname

Dieet

NII Suriname schreef het volgende: Eet goed en voldoende, slaap genoeg en drink veel; juist tijdens deze COVID-19 pandemie is dat extra belangrijk.
De staat van je gezondheid kan namelijk doorslaggevend zijn voor de mate waarop het virus invloed heeft op je gezondheid en je herstel. Ook bij ziekten als overgewicht is het erg belangrijk om op je dieet te letten. Voor, tijdens en ook na COVID-19 wordt door diëtisten daarom een optimaal voedingspatroon aanbevolen.

Je weerstand is belangrijk

“Met je weerstand! Daar valt en staat je gezondheid mee”, zegt diëtiste Jennifer Plein. Ze gaf namens de Surinaamse Vereniging van Diëtisten tijdens de persconferentie van 26 juni 2020 nationale voorlichting hoe je immuunsysteem te verzorgen.

Hoe versterk je je weerstand?

[quads id=1]

Slaap voldoende, minimaal zeven tot acht uur. Door te weinig te slapen verlaag je je weerstand;

Beweeg voldoende. Minstens een half uur per dag. Elke vorm van beweging is goed. Als je kan werken aan het opbouwen van je spieren is dat nog beter;

Als het kan, ga in de buitenlucht en zoek juist de zon op. Stel jezelf vaker bloot aan de buitenlucht en de zon;

Drink geen alcohol. Ook alcohol verlaagt je weerstand. Als je dat wil drink maar een glaasje;

Rook niet. Als je kan, stop, of beperk het aangezien COVID-19 een longziekte is;

Probeer waar je het kan je stress te beperken. Praat veel, hou dingen niet vast. Praat digitaal vanwege social distance. Eenzaamheid is namelijk ook slecht voor je weerstand. Want je gaat daardoor minder goed voor jezelf zorgen.

Wat is goed en voldoende eten?

[quads id=1]

Het gaat niet alleen om wat je eet, maar ook om de hoeveelheden. Eet fruit, als het kan drie keer per dag. De vezels in fruit zijn goed voor je darmen. “Goede darmbacteriën versterken je weerstand.” In groenten zitten ook veel vezels;

Volkoren producten zijn beter dan witbrood;

Eet minimaal vier eieren per week of andere eiwitrijke producten als tahoe, vlees of pesi;

Eet noten en pinda’s, zeker een tot twee eetlepels per week;.

Gebruik olie of margarine bij je voeding;

En drink veel. Twee tot drie liters per dag, voornamelijk water. “Maak het voor jezelf inzichtelijk hoeveel dat precies is. Gebruik in je thee en je koffie geen suiker.”

Plein adviseert mensen met diabetes, overgewicht, hoge bloeddruk eraan te werken dit onder controle te krijgen. “Werk er nu al aan, en niet wanneer het al te laat is.” Door te letten op je voeding kan je kans op een slechte afloop door corona verminderen.

Na COVID-19

[quads id=1]

Plein geeft aan, dat als je COVID-19 krijgt, je meestal veel minder beweegt en je spieren daardoor heel hard achteruit gaan. Ook je longfunctie gaat achteruit. “Daarom is het van belang dat je voornamelijk voldoende eiwitten binnen krijgt.” Voor patiënten op de Intensive Care zal dit in vloeibare vorm worden toegediend. “Door verlies van spiermassa door opname op de Intensive Care heb je ook wanneer je weer thuis bent, extra eiwitten nodig. Met optimale voeding kan het een jaar duren alvorens je lichaam zich heeft hersteld van een opname op de Intensive Care vanwege COVID-19. Als je jezelf niet goed voedt, duurt het nog veel langer. Kies je voeding bewust en zoek op tijd hulp als je dat niet zelf kan.”

[quads id=1]

Bekijk hier de video van de persconferentie. Kijk vanaf minuut 12.44:

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland