76 nieuwe besmettingen in 1 dag! Dramatische stijging in Suriname – video’s

Suriname besmettingen
Suriname alert!!! We hebben vannacht bar slechte resultaten binnengekregen. De officiële Covid-19 Suriname website is een aantal keren bijgewerkt. En de resultaten zijn niet mooi. Binnen 10 dagen hebben meer dan 200 nieuwe besmettingen en 5 doden erbij geteld.

[quads id=1]

De afgelopen 24 uur is de teller gestegen met 76 nieuwe besmettingen. Het totaal komt hiermee op 467 personen die positief getest zijn in Suriname.
Er zijn nu 265 mensen ziek

Afgelopen week is gezegd dat de scholen hun deuren weer gaan openen. Veel ouders hebben hier sceptisch op gereageerd. Geen overbodige reactie gezien het aantal bijgekomen besmettingen toch? Moet Suriname weer met nieuwe/strengere maatregelen komen? Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Besmettingen in Suriname

Vannacht is de officiële teller op de Covid-19 website een paar keer bijgewerkt. Ze zijn gestopt op 467 positieve gevallen in Suriname. Op dit moment hebben we 265 active cases. De teller is in 1 nacht gestegen met 76 nieuwe besmettingen. Dat is wel historisch te noemen: Het is nooit eerder voorgekomen dat er binnen 24 uur zoveel nieuwe gevallen bij zijn gekomen.

Suriname besmettingen

Er zijn dus 265 mensen ziek, 6 mensen zijn ernstig ziek die zijn opgenomen op de Intensive care afdeling. 191 mensen zijn gelukkig genezen en 11 personen zijn helaas overleden.

Meer testen afgenomen

[quads id=1]

Er wordt nu ook meer getest. Waar de nieuwe storm van besmettingen vandaan komt is vooralsnog niet volledig bekend gemaakt. Er zijn in het goudzoekersdorpje Antonio do Brinco te Sipaliwini Suriname een groot aantal Brazilianen besmet met het coronavirus.

Maar de resultaten kunnen ook afkomstig zijn van de testen die gedaan zijn op de mobiele testlocaties. Tevens hebben we vernomen dat er steeds meer besmettingen bijkomen bij Rosebel Goudmijn.

Onderwijs in Suriname

[quads id=1]

We hebben onlangs van het ministerie van onderwijs vernomen dat op 6 juli de scholen hun deuren weer gaan openen. Veel ouders hebben hier sceptisch op gereageerd. Geen overbodige reactie gezien het aantal bijgekomen besmettingen.

Nieuwe maatregelen

Om de verspreiding te minimaliseren lijkt het noodzakelijk om nieuwe strengere maatregelen te treffen. In ieder geval in de gebieden waar de besmettingen vandaan komen. Hopelijk horen we morgen meer hierover tijdens de reguliere persconferentie.

Bekijk enkele video’s ter aanvulling:

[quads id=1]

Wordt vervolgd
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland