Het ministerie vraagt ouders hun kind te voorzien van een mond- en neusbedekking – video onderwijs Suriname

onderwijs Suriname
Je kind weer naar school sturen? Veel ouders zijn bang. Hoe kunnen we onze kinderen weer naar school sturen terwijl het coronavirus nog steeds in Suriname is?

Let op: Gaat jouw kind weer naar school? Het ministerie vraagt ouders, leerkrachten en leerlingen om de veiligheidsprotocollen strikt na te leven. Dat is belangrijk om de veiligheid op school te garanderen. We kunnen dan gerust zijn.

[quads id=1]

Het ministerie heeft een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Bekijk ze goed door en geef het door aan iedereen. Kijk ook naar de uitgebreide video met uitleg. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze kinderen gezond blijven. De school kan toch niet veel langer dicht blijven? Of vinden jullie van wel? Wat moet er dan gebeuren met het onderwijs van onze kinderen?

[quads id=1]

Onderwijs Suriname

NII Suriname schreef het volgende: Ouders die vanaf 6 juli 2020 hun kind of kinderen naar school moeten sturen, hoeven niet bezorgd te zijn over hun veiligheid. “Zij kunnen hun kind gerust toevertrouwen aan de school”, zegt Natasia Bennanon directeur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC).

Veiligheidsprotocollen

Zij garandeerde tijdens de reguliere COVID-19 persconferentie van 26 juni 2020, dat het ministerie de scholen reeds heeft voorzien van COVID-19 veiligheidsprotocollen. “Ouders mogen erop vertrouwen dat de scholen zoveel als mogelijk de protocollen zullen naleven”, zegt Bennanon. Met behulp van de inspectie zal hierop toezicht worden gehouden. In de protocollen die de scholen zullen hanteren is onder andere opgenomen:

Hygiëne voorschriften

Omgaan met materiaal

Sociale afstand

Aantal leerlingen per klas

Bijdrage van de ouders

[quads id=1]

“Maar het blijft een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de ouders en de school en de leerlingen. Daarom vragen wij aan de ouders, leerkrachten en leerlingen om de veiligheidsprotocollen strikt na te leven en zo te helpen de veiligheid te garanderen.” Het ministerie vraagt:
– ouders hun kind te voorzien van een mond- en neusbedekking;

– de schoolleiding waar mogelijk vanuit de schoolkas verantwoord inkopen te doen en de veiligheid van de leerlingen te garanderen door de ontvangen protocollen te hanteren;

– interieurverzorgers zich aan gemaakte afspraken met de schoolleiding te houden.

Samen

[quads id=1]

“Als wij met z’n allen in de samenleving onze medewerking verlenen en de ondersteuning geven aan elkaar zal het wel lukken”, zegt Bennanon. Het ministerie van OWC heeft alles in het werk gesteld dat vanaf 6 juli 2020 onder andere toets- en examenleerlingen weer de school kunnen bezoeken. Ook leerlingen die repetities moeten inhalen, zullen daarvoor in de gelegenheid worden gesteld.

Volgende persconferentie

In een volgende persconferentie zal de directeur uitleg geven over de inschrijving en herschrijving voor het nieuwe schooljaar.

[quads id=1]

Bekijk de video voor meer informatie. Kijk vanaf minuut 28.43

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland