Bijna de helft van de 24 geteste mensen in Sipaliwini Suriname is besmet – video

sipaliwini Suriname
Suriname is druk bezig met het bestrijden van het coronavirus. Zo heeft de medische zending deze week bijna 80 mensen in het zuidoosten geswabt.

Het gaat voornamelijk om dorpen in de grensgebieden en Sipaliwini. In Sipaliwini zijn er in verhouding veel mensen positief getest. Van de 24 swabs waren 11 positief. Maar in het ressort Cottica waren ‘maar’ 2 van de 9 swabs positief.

[quads id=1]

Bekijk het volledige overzicht van alle positieve en negatieve resultaten in het bericht. Bekijk tevens de video voor extra informatie. Geef het door aan een ieder.

Besmettingen in Suriname

[quads id=1]

NII Suriname schreef het volgende: Ongeveer 80 swabs uitgevoerd in zuidoosten door MZ. De Medische Zending (MZ) heeft in het zuidoosten van Suriname reeds 79 COVID-19 swabs uitgevoerd. Het gaat voornamelijk om dorpen in de grensgebieden en Sipaliwini. Van een groot deel van de geteste personen moeten de resultaten nog binnenkomen.

Drs Uiterloo

Tijdens de reguliere COVID-19 persconferentie van vrijdag 26 juni 2020 legde drs. Melvin Uiterloo uit dat het gaat om testen gedaan door de verschillende poliklinieken van de Medische Zending in de genoemde gebieden. Uiterloo is epidemiologische verantwoordelijke bij de afdeling MESO van de Medische Zending.

[quads id=1]

Onder meer in Sipaliwini zijn er 24 personen getest, waarvan 13 negatief waren en 11 positief. In het ressort Cottica zijn er 9 swabs uitgevoerd. Hiervan bleken 7 negatief, 2 positief. Met de resultaten is het de bedoeling een beeld te krijgen waar er getest wordt.

Andere dorpen

De plek van de resultaten hoeft niet per se de locatie van de positieven te zijn. Zo zijn de resultaten van de MZ-polikliniek te Cottica afkomstig van de testen gedaan te Asisikriki. Voor wat betreft Sipaliwini gaat het om het ressort Coeroeni. Te Stoelmanseiland in het ressort Tapanahony zijn er 29 swabs gedaan en te Asisikriki ongeveer 50.

[quads id=1]

sipaliwini Suriname

Klachten

Uiterloo zegt dat de testen worden uitgevoerd op basis van informatie over mensen met klachten en als de resultaten positief dan wel negatief uitvallen. Tijdens de epidemiologische missies gaan de teams actief op zoek naar mensen met klachten, terwijl er ook aan contact tracing wordt gedaan. Deze week heeft MZ tegelijk Stoelmanseiland en Antonio Brinco aangedaan.

Contract tracing

[quads id=1]

Er was ook een follow up missie gepland voor Sipaliwini, vanwege de eerdere cases die daar in beeld waren gekomen. Echter heeft deze missie nog niet plaatsgevonden vanwege de zware regens. De benodigde materialen zijn wel al daarnaartoe overgevlogen.

Bekijk hier het volledige overzicht:

De Medische Zending heeft een overzicht gegeven van de swabs die tot nu toe zijn gedaan door haar poliklinieken in het zuidoosten van Suriname. Drs. Melvin Uiterloo, epidemiologische verantwoordelijke van de afdeling MESO gaf tijdens de reguliere COVID-19 persconferentie op vrijdag 29 juni 2020 een presentatie van de epidemiologische werkzaamheden in het genoemde gebied.

[quads id=1]

Hij belichtte zowel het aantal testen als het aantal resultaten tot nu toe van de bij de MZ poli behorende gebieden.
Te Kwakoegron is 1 persoon negatief getest. Klaaskreek: 2 getest, 2 positief. Brownsweg: 2 getest, 2 negatief. Balingsoela: 5 getest, 4 negatief en 1 positief. Nieuw Jacob Kondre: 6 getest, 1 negatief en 5 positief. Pusugrunu: 1 positief. Debike: 1 negatief. Djoemoe: 1 negatief. Kwamalasamutu: 8 getest, 8 negatief. RGD Redi Doti: 9 getest, 1 positief. Marshallkreek: 1 positief. Nw. Lombé: 2 negatief. Brokopondo Centrum: 1 negatief. Langatabiki: 2 getest (resultaat n.n.b.). Lebi Doti: 2 getest, 1 negatief en 1 positief. Apuma: 1 negatief. Pokigron: 2 getest, 1 negatief en 1 positief. Stoelmanseiland: 1 positief. Drietabiki: 2 getest, 2 negatief. Cottica: 9 getest, 7 negatief (6 te Asisikriki en 1 te Papaiston) en 2 positief. Sipaliwini: 24 getest. 13 negatief en 11 positief.

Bekijk hier de video. Kijk vanaf minuut 3.15

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland