Bekendmaking: Crèches en peuterscholen in Suriname gaan weer open – video

kinderen Suriname creche
Zojuist is tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat de crèches en peuterscholen weer open gaan. De 1 is ontzettend blij met dit besluit maar andere ouders hebben zoiets van: ‘Nee hoor, mijn kind blijft voorlopig nog thuis”. Hoe denk jij erover?

[quads id=1]

Er gelden uiteraard hele belangrijke veiligheidsregels waar men zich aan gaat moeten houden. Bekijk het uitgebreide officiële bericht vanuit het ministerie voor meer informatie en deel het met iedereen! Bekijk de video voor extra uitleg.

[quads id=1]

Crèches Suriname

NII Suriname schreef het volgende: Crèches en peuterscholen openen deuren weer. Zowel overheids- als particuliere crèches en peuterscholen zullen op maandag 6 juli hun deuren weer openen. Deze mededeling deed directeur Angela Salmo van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting op de reguliere COVID-19 persconferentie van vrijdag 29 juni 2020. Net zoals voor de residentiële opvanginstellingen, gelden er ook voor de crèches en peuterscholen protocollen, waaraan men zich dient te houden dient te houden.

Richtlijnen

In dit protocol worden richtlijnen gegeven voor praktische zaken als veiligheid en hygiëne in het contact met kinderen, hun ouders/verzorgers en de medewerkers. Dit protocol vormt het kader voor instellingen, waarbinnen zij de maatregelen en acties in een specifiek protocol op locatie kunnen uitwerken, verder concretiseren en communiceren naar ouders (en indien mogelijk kinderen).

[quads id=1]

Voor ouders en verzorgers geldt dat zij bij het afzetten en ophalen van hun kind(eren) een neus-mondbedekking op hebben, 1½-2 meter afstand van elkaar houden bij de ingang van de crèche en/of peuterschool. Handen schudden en omhelzingen zijn ook niet toegestaan.

Koorst

Kinderen met de volgende klachten mogen niet naar de oppas of peuterschool: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en verhoging van de lichaamstemperatuur boven 38 graden Celcius. Zij mogen pas weer naar de opvang als zij binnen 24 uur geen klachten meer hebben. Als iemand in het huishouden van het kind koorts boven 38 graden Celcius en/of benauwheidsklachten heeft, dient het kind ook thuis gehouden te worden. Directeur Salmo adviseert ook regelmatig afstemmen met de leiding van de crèche en/of peuterschool.

[quads id=1]

Peuterscholen

Directeur Salmo roept de 60 houders van de crèches en peuterscholen, die nog geen COVID-19 financiële steun hebben ontvangen, op om zich op maandag 29 juni 2020 tussen 10:00 uur en 16:00 uur aan te melden bij het Bureau Opvanginstellingen. Daar zullen zij het protocol alsook de instructies ontvangen. De overige ruim 200 houders van crèches en/of peuterscholen worden opgeroepen om zich op dinsdag 30 juni, donderdag 2 juli of vrijdag 3 juli 2020 zich voor hetzelfde aan te melden bij het Bureau Opvanginstellingen, telkens van 08:00 uur tot 13:00 uur. Ook zij die het protocol van de residentiële opvanginstellingen nog niet in hun mailbox hebben ontvangen, worden opgeroepen zich op de drie laatstgenoemde dagen op het aangegeven tijdstip aan te melden, eveneens bij het Bureau Opvanginstellingen.

Video

Video persconferentie. Kijk vanaf minuut 52:25:

Bron: NII Suriname
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland