5 besmette agenten maken het goed – 100 agenten uit quarantaine – nieuwe regels politie Suriname – video

politie Suriname

5 politieagenten in Suriname raakten besmet met het coronavirus rondom 25 mei 2020. Meer dan 100 politieagenten moesten in quarantaine. Het korps verloor daardoor heel wat mankracht.

[quads id=1]

In het officiële bericht laat de politie weten dat ze weer volop bemand is. De vijf besmette agenten maken het goed. Bekijk het bericht om te lezen hoe de politie nu te werk gaat. Niet iedereen kan zomaar het bureau binnen wandelen. U gaat eerst gecheckt worden. Arrestanten mogen voorlopig ook geen bezoek krijgen.

Video – Bekijk hier een vraaggesprek met Hoofdinspecteur Naarden. Geef deze en de overige belangrijke informatie door aan een ieder!

[quads id=1]

Nii Suriname schreef et volgende: Politie weer volop bemand. De politie is weer volop bemand. Een groot deel van de manschappen, die positief op COVID-19 waren getest en het aantal dat in quarantaine was, zijn weer te werk gesteld.

Er waren vijf agenten positief getest, die het momenteel goed maken. Een deel is al ontslagen. Dit geeft hoofdinspecteur Humphrey Naarden, woordvoerder van het Korps Politie Suriname (KPS) aan. Rond de Algemene, Vrije en Geheime Verkiezingen op 25 mei 2020 waren tal van agenten werkzaam gesteld in gebieden waar er COVID-19 besmette personen waren. Hierdoor raakten enkelen besmet.

De korpsleiding heeft met spoed alle agenten die in nauw contact waren met positief bevonden collega’s en zij die in die gebieden werkzaam waren, voor twee weken in thuisquarantaine geplaatst. Er was gelukkig niemand ziek geworden uit die groep. Met meer dan 100 agenten in quarantaine, kon het korps zijn werk niet optimaal doen. Het was een aderlating voor het politie, geeft Naarden toe.

[quads id=1]

De politie voert thans haar taken uit met inachtneming van de COVID-19 maatregelen. Bij het betreden van de politie lokaties wordt de lichaamstemperatuur opgemeten en is een mond-en-neuskapje verplicht gesteld. De persoon wordt aangehoord door een agent. Indien het niet noodzakelijk is het gebouw binnen te treden, wordt de burger uitgenodigd naar huis te gaan. Het advies van de politie aan de burgers is om te bellen naar de politie in geval van misdaad.

De politie probeert telefonisch van dienst te zijn en als plaatselijk onderzoek nodig is, zal die thuis bij de burger komen. Arrestanten mogen voorlopig geen bezoek krijgen; goederen mogen op zon- en feestdagen worden afgegeven die

[quads id=1]

De reguliere werkzaamheden zoals het opsporen van personen en verlenging van rijbewijzen, worden normaal dagelijks uitgevoerd. Zo ook de controle van de COVID-19 gestelde maatregelen onder andere de controle tijdens de lockdown, social distance van 2 meter en gezelschap van maximaal vijf personen. De politie treedt voor eerder/nu vermanend op. De politie benadrukt aan de burgers ook dat eenieder verantwoordelijk is voor hun veiligheid en dat van anderen.

[quads id=1]

Hoofdinspecteur Naarden kijkt tevreden naar de evaluatie van de total en gedeeltelijke lockdown. Hij geeft aan dat burgers over het algemeen hieraan gehoor hebben gegeven, omdat zij het gevaar beseffen van het COVID-19 virus dankzij de verschillende bewustwordingsproducties die via de mediakanalen worden gepresenteerd en ook de COVID-19 UPDATE persconferentie

Bekijk hier een vraaggesprek met Hoofdinspecteur Naarden. Kijk vanaf 10.04

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland