3 mensen in Paramaribo – Noord besmet – resultaat mobiele testlocaties – video’s

besmet Paramaribo
In Paramaribo-Noord zijn 34 mensen getest op de mobiele testlocaties van het BOG Suriname. 3 personen bleken besmet te zijn met het coronavirus. Ze hebben in totaal 88 mensen geswabt.

[quads id=1]

De testen uit omgeving Lelydorp, Koewarasan en Rijstdijk waren allemaal negatief. Bekijk het officiële bericht voor meer informatie over de resultaten van de ‘drive’ and ‘walk-through’ testen. Een aantal mensen wilde wel testen maar vreesde de staaf in hun neus. Die lijkt enger dan het in werkelijkheid is hoor. Ben jij geweest? Bekijk de video’s voor meer informatie en om te zien hoe het is verlopen. Het was uiteindelijk een succesvolle operatie. Geef het door aan anderen.

[quads id=1]

Testlocaties in Suriname

De Covid-19 Suriname website publiceerde zojuist het volgende: De samenleving reageert goed op de mogelijkheid om zich te laten testen op corona via ‘drive’ and ‘walk-through’ testlocaties. Op mobiele testlocaties van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg, BOG, zijn in totaal 88 swabs afgenomen. Epidemioloog Radjes Ori presenteerde de voorlopige resultaten tijdens de covid-19 persconferentie van 26 juni 2020.

[quads id=1]

Paramaribo Noord

In Paramaribo-Noord zijn 34 mensen geswabt en van drie is de uitslag positief. In de omgeving Lelydorp, Koewarasan en Rijstdijk zijn 33 swabs afgenomen op de eerste dag; alle negatief. De testuitslagen van de 21 swabs in de buurten Abra Broki en Nieuw Weergevondenweg waren nog niet binnen op het moment van de persconferentie.

Niet iedereen

Het doel van de ‘drive’ and ‘walk-through’ testlocaties was volgens Ori: “Zo laagdrempelig mogelijk naar de mensen toegaan in de geïdentificeerde hot zones. De testmogelijkheid is zo dichtbij mogelijk gebracht. Men kon feitelijk naar ons toelopen, ons appen en sms’en om een afspraak te maken. Op die manier kan in kaart worden gebracht of er in die hot zones nog meer COVID-19 positieven zijn.” Niet iedereen is geswabt, verduidelijkt Orie. Alleen de mensen die voldeden aan de case definitie.

BOG

[quads id=1]

Het BOG heeft in de week van 22 tot en met 26 juni 2020 deze mobiele testlocaties ingezet. Ze zullen worden geëvalueerd als alle resultaten binnen zijn. Daarna zal worden besloten of ze worden gecontinueerd.

Bekijk de verschillende video’s erover:

[quads id=1]

Bron: Covid-19 Suriname website
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland