Rust zacht Daphne Hoft. Dit gedicht is voor iedereen

vrouw Paramaribo
In de bloei van haar leven is ze weggerukt, hij kwam en sloeg alles stuk
Al haar plannen zijn naar de maan..mogen vrouwen niet zelf bepalen wat ze willen?

Suriname is geraakt door de wrede moord op Daphne Hoft uit Paramaribo. Een jonge, hardwerkende moeder. Ze ging een gouden toekomst tegemoet, maar daar kwam abrupt een eind aan.

Veel vrouwen, zijn hierdoor geraakt, diep geraakt. Ook vrouwen die Daphne niet persoonlijk kenden, vrouwen zoals Stephanie van Stamperen. Ze schreef een mooi gedicht, voor Daphne, haar nabestaanden en voor andere vrouwen. Bekijk de link om het te lezen. Sterkte iedereen. Geef het door aan anderen ter bemoediging. Dit mogen we niet vergeten. Dank je wel Stephanie. Dit moeten we allemaal in onze oren knopen: STOP GEWELD TEGEN VROUWEN!! STOP GEWELD!!

Hallo Familienieuws. Mijn naam is Stephanie. Aangehecht doe ik u een gedicht toekomen. Dit ivm de recente dood van een hardwerkende vrouw uit de Surinaamse samenleving. Als vrouw ben ik bitter en diep bedroefd. Ik heb vanuit mijn gevoelens een gedicht geschreven. Zou u het voor mij kunnen publiceren in Familienieuws. Ik ken de dame niet persoonlijk, maar heb haar wel vaker gezien. Altijd vriendelijk en een mooie uitstraling. Hoe verder? Mogen vrouwen niet zelf bepalen welke keuzes ze maken?

PIJN!

In de bloei van haar leven is ze weggerukt, hij kwam en sloeg alles stuk
Al haar plannen zijn naar de maan, waarom moet er ellende bestaan?
Als vrouw is het niet fijn, om te zien hoe je kinderen lijden onder enorme pijn.
Geen moment heeft hij nagedacht, wat moet er nu gebeuren met haar nageslacht?

Ik krijg slapeloze nachten, de mannen laten zich overmeesteren door duistere machten. Ze zocht naar een beter leven, één die jij haar niet wilde geven.
Vriendelijk, knap een doorzetter zoals men haar kende, een moeder die haar parels op tijd verwende. Dromen van jonge kinderen zijn weg, meegenomen van de aardbodem, zoveel pech!

Vrouwen laten wij opstaan, wij eisen een beter bestaan
Mannen blijf af van de vrouw, je krijgt zeker je leven lang berouw
Deze parel moet weten, je naam zullen wij nooit vergeten.
Je bent nu veilig bij je Heer, wij zullen bidden voor je ziele rust, telkens weer.

Rust zacht Daphne Hoft.

Auteur: Stephanie van Stamperen

vrouw Paramaribo