Meerdere besmettingen in Moengo. Ook een kind van 6 jaar

kind Moengo
Gisteren hebben we 16 nieuwe besmettingen erbij gekregen in Suriname, 1 van hen was een kindje van 6 jaar! Het kind komt uit Moengo. Daar zijn gisteren in totaal 3 nieuwe besmettingen genoteerd

[quads id=1]

De ernst van het virus lijkt daar nog niet tot iedereen te zijn doordrongen. Velen zien het nog steeds als een grap. Nu is er een kind besmet, hopelijk zal dat tot de mensen doordringen: Blijf binnen, zo niet hou afstand en draag je mond en neusbedekking! Bekijk het bericht voor meer informatie omtrent de besmettingen in Moengo. Beterschap aan het arme kindje

[quads id=1]

Moengo Suriname

De Ware tijd Suriname schreef het volgende: Gisteren is een kind van 6 jaar Gisteren zijn er 3 nieuwe besmettingen geconstateerd in Moengo. Het oude bauxietstadje Moengo heeft donderdag drie nieuwe Covid-19-gevallen geregistreerd. Het gaat om twee volwassenen en een kind van zes jaar. Dit bevestigt districtscommissaris (dc) Kenya Pansa tegenover de Ware Tijd.

Pansa

De besmette personen van Moengo zijn volgens Pansa intussen naar de stad vervoerd. In welk ziekenhuis het drietal is opgenomen, is niet bekend bij haar. “Ik krijg de informatie van de arts op het moment dat de mensen zijn getest. Het resultaat wordt vervolgens aan mij gerapporteerd. De verdere afhandeling ligt op het bord van de deskundigen”, verduidelijkt de dc.

[quads id=1]

Op dit moment wordt er nagegaan met wie de positief geteste mensen allemaal in contact zijn gekomen. Met de drie nieuwe gevallen is het aantal besmette personen voor deze week gesteld op vijf. In totaal zijn er nu al meer dan zes mensen uit Moengo geïnfecteerd met het nieuwe coronavirus.

[quads id=1]

Een grap

De burgermoeder merkt op dat de ernst van het virus nog niet tot iedereen is doordrongen. Volgens haar zien sommige mensen Covid-19 nog steeds als een grap. “Je hebt nog steeds mensen die rondlopen zonder een mondkap alsof er niets aan de hand is.”

[quads id=1]

Er zijn volgens haar nog steeds mensen die zich ophouden in groepen van meer dan vijf mensen en kinderen die onbeschermd rondlopen. Pansa: “Mijn hart bloedt dan wanneer ik hoor dat een kind van zes jaar dit krijgt. Omdat het kind onwetend is. Ik beschuldig niemand maar wij als volwassenen moeten de kinderen beschermen.”

Lees het volledige bericht bij de bron De Ware Tijd Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland