Vanaf vandaag kun je je registreren voor steunpakket in Suriname – video

Suriname pakketten
Ik wil ook een pakket! Hoe registreer ik me? Ik heb niets gehoord na mijn appje. Kan ik mijn pakket niet thuisgestuurd krijgen? En eat moet ik doen als ik zwanger ben? Veel gestelde vragen omtrent de COVID-19 steunpakketten

[quads id=1]

P.s. AOV en de extra SRD 525 is als het goed is reeds gestort. Check het!

Let op!! De registratie en uitgifte van de pakketten zal op een andere wijze geschieden. Vanaf vandaag kan men zich weer registreren. Bekijk het bericht voor meer informatie. En bekijk de video voor extra informatie. Veel vragen worden daarin behandeld. Geef het door aan een ieder!

[quads id=1]

Steunpakketten Suriname

NII Suriname schreef het volgende: Registratie COVID-19 steunpakketten wijkkantoren vanaf 24 juni. Burgers die behoefte hebben aan een COVID-19 ondersteuningspakket dienen zich voortaan te registreren via de wijkkantoren van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Personen kunnen zich opgeven in de periode van 24 juni tot en met 30 juni 2020. Dit mag telkens van 08:00uur tot 12:00uur. Deze informatie is op 23 juni 2020 gepresenteerd door directeur Angela Salmo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Wijkkantoren

Tot de doelgroep behoren personen die behoeftig zijn (sociaal zwakke huishoudens). De wijkkantoren hebben een bestand van de mensen met een beperking, senioren en sociaal zwakke huishoudens in hun wijk/regio. Indien u nog geen steunpakket heeft ontvangen en u nergens bent geregistreerd, dan mag u zich aanmelden op het wijkkantoor van uw wijk. Deze informatie wordt ook geplaatst op de COVID-website. De registratie is strikt persoonlijk, u neemt mee uw identiteitskaart en (gezin)uittreksel en familieboek.

[quads id=1]

Zwanger

Indien er zich in een huishouden een senioren burger bevindt, mens met een beperking, iemand die zwanger is, een operatie achter de rug heeft of een of andere ziekte hebben en niet over straat kunnen: neemt u hun identiteitsbewijs mee, alsmede (gezin)uittreksel en familieboek.

U zult na de registratie een sms-bericht ontvangen, indien uw verzoek is goedgekeurd. In de sms gaat u lezen waar en wanneer u uw pakket mag ophalen. Let wel: Niet omdat u zich heeft geregistreerd komt u automatisch in aanmerking voor een pakket.

[quads id=1]

Zoals aangekondigd gisteren is de distributie van voedselpakketten aan individuen op alle distributielocaties stopgezet. “Uit onze administratie is gebleken dat er nog enkele mensen die geweest zijn op de diverse plekken, zich ter plekke geregistreerd hebben en geen pakketten hebben gehad. Die mensen worden gebeld wanneer en waar zij hun pakketten kunnen ophalen”, aldus directeur Salmo.

Via app

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zal dus niet meer werken met registraties welke via de app of sms zijn gedaan. De mensen die zich hebben geregistreerd bij de Districtscommissarissen en aan de Gongrijpstraat, hoeven zich niet te gaan registeren. Het ministerie van SOZAVO is bezig om de lijsten te screenen. “Personen woonachtig in Brokopondo en Sipaliwini hoeven zich niet te gaan registeren, die informatie hebben wij al.”

[quads id=1]

AOV van juni

De directeur heeft verder aangegeven dat AOV over de maand juni 2020 reeds gestort is. “We hebben de maand mei geëvalueerd en degene die voldoet aan de vereiste om in aanmerking te komen voor een extra SRD. 525,- heeft dat ook al ontvangen.” Ook voor zij die over de Monikarta beschikken is er over de maand juni 2020 reeds gestort. “We zijn nog bezig met het uitbetalen van de AKB gelden over het jaar 2019 en COVID-steun SRD. 1.000,- per huishouden over de maand mei 2020.”

Bekijk hier de video met extra informatie hieromtrent:

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland