Leerling uit Paramaribo maakt zich zorgen om het onderwijs in Suriname

onderwijs Suriname
We hebben een brief gekregen van Brian uit Suriname. Hij zit op school in Paramaribo en heeft een boodschap voor het ministerie van Onderwijs. Hij maakt zich zorgen. Hij wil aangeven dat het nog te vroeg is om weer te starten met de klassen Hij geeft aan dat de gezondheid van de leerlingen nu prioriteit moet zijn. Zijn voorstel is: Iedereen laten doorstromen.

[quads id=1]

Lees zijn brief en geef het door aan anderen. Hopelijk kan het de juiste mensen bereiken. Zijn jullie het met Brian eens?

Onderwijs Suriname

Lees ook: Wanhopige studenten uit Paramaribo vrezen voor hun toekomst – Onderwijs Suriname

Hallo Familie Nieuws. Ik ben Brian uit Paramaribo. Ik ben een leerling uit Suriname. Ik wil graag anoniem mijn mening delen over het onderwijs. Ik hoop uiteraard dat de minister van onderwijs meeleest zodat ze onze mening kan horen. Ik weet zeker dat veel leerlingen het met me eens zijn

Doorstromen

[quads id=1]

Wat is de bedoeling van dit jaar? Gaan we allemaal over of is dit een verloren schooljaar. Of moeten we alsnog lessen volgen op school terwijl het coronavirus in ons land is?

Ik vind het een goed idee als iedereen zou doorstromen. Ook examen klassen. Dus gewoon zonder toets of examen te maken moeten ze doorstromen. Ik bedoel van, we zijn al 3 maanden niet naar school gegaan en het zal wel 4 maanden of meer worden gezien onze situatie.

In bepaalde andere landen doen ze dat al dus gewoon doorstromen. Geef de examenklassen gewoon een gratis diploma. Als uitzondering. Het is tenslotte maar voor 1 keer dus is niet zo erg.

Online lessen

[quads id=1]

Lees ook: Depressieve leerling: We worden gepest door leerkrachten op Muloschool Paramaribo

Ik weet dat online lessen bestaan en dat alle leerkrachten hun best doen maar ik vind het nog steeds onduidelijk. Het is moeilijk om hun uitleg te volgen. Ik vind het niet goed gaan

De leerkrachten doen hun best hoor. Het is anders en dat is wel logisch, maar het is gewoon moeilijk om te volgen. Er zijn ook mensen die geen mobiel hebben en geen internet. Weet u, het is sws al moeilijk voor sommige mensen in Suriname om te overleven. Velen hebben het zwaar er moet voor het gezin gezorgd worden. En vanwege covid-19 is het nog erger geworden. Vanwege Covid-19 zijn veel mensen werkloos geworden dus ze krijgen dan geen geld om levensmiddelen te kopen.

Onze veiligheid

[quads id=1]

Covid-19 is echt besmettelijk. Heel gevaarlijk, je kan ook doodgaan. In Suriname zijn er gelukkig weinig doden vergeleken met andere landen. Dat komt omdat wij ons aan onze regels houden en samen werken. Maar er gaan toch steeds meer mensen dood. Steeds meer mensen worden besmet

onderwijs Suriname
Voorbeeldfoto van www.bestartscolleges.net

Leven kan je niet kopen met geld, als je dood gaat, ben je dood, je kan niets meer doen. Daarom moeten we voorzichtig zijn. De scholen kunnen nu niet open. Echt niet. Dat is niet verantwoordelijk. Als 1 leerling het krijgt dan kunnen alle leerlingen in die klas besmet worden. En dat niet alleen. Die kinderen kunnen ook hun ouders en mensen met wie ze in contact zijn gekomen besmetten. Kijk, soms weet je niet dat je besmet bent, die symptomen komen pas na 7-14 dagen en er zijn zoveel scholen in Suriname. Ik maak me daar veel zorgen om. We kunnen dat risico niet nemen.

[quads id=1]

Veiligheid

Lees ook: Binnengekomen klacht – Leerkrachten binnenland Suriname dreigen het werk neer te leggen

Ministerie van onderwijs luisteren jullie aub. Het leven is geen grap, onze gezondheid is onze eerste prioriteit. Dus hou a.u.b rekening hiermee. Mijn advies is: Iedereen gewoon door laten stromen. Ook de examenklassen!

Bedankt voor het lezen van mijn mening. Ik zie jullie antwoorden en reacties met belangstelling tegemoet. Brian

Disclaimer: Wij van FamilieNieuws hebben het verhaal van Brian gepubliceerd. Hij heeft het aan ons gevraagd. Dit is zijn eigen persoonlijke ervaring en niet die van ons. Laat dat duidelijk zijn voor een ieder. Uiteraard is de tegenpartij ook vrij om via ons zijn/haar kant van het verhaal te vertellen. Heb je ook een ervaring die je wilt delen? Stuur ons jouw verhaal!

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland