Verstrekking steunpakketten Suriname voorlopig gestopt! – video

pakketten Suriname

Inmiddels zijn er al 18.000 Covid-19 voedselpakketten door het ministerie gedistribueerd in Suriname. Maar helaas, de verstrekking is tijdelijk gestopt. Jammer, maar het kan even niet anders. De manier waarop het eraan toe ging was onoverzichtelijk en bovendien erg onverantwoordelijk met het oog op onze gezondheid

[quads id=1]

Er kwam een veel te grote massa bij elkaar en het was onmogelijk om je te houden aan de social distance regels. Maar niet getreurd: De herstart is op 6 juli 2020. U kunt zich daarvoor registreren. Bekijk het officiële bericht vanuit het ministerie voor info omtrent de nieuwe procedure. Bekijk ook de video met extra informatie. Geef het door aan belanghebbenden zodat ze op de hoogte zijn en zich kunnen aanmelden.

[quads id=1]

NII Suriname schreef het volgende: Verstrekking COVID-19 steunpakketten verschoven naar 6 juli. De verstrekking van de individuele COVID-19 steunpakketten zal voorlopig niet geschieden. De herstart van deze activiteit staat gepland voor 6 juli 2020. Het besluit om de distributie op de 14 huidige locaties tijdelijk stop te zetten is op 22 juni 2020 tijdens de COVID-19 persconferentie, kenbaar gemaakt door de directeur van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Angela Salmo.

Het ministerie is tot dit besluit genoodzaakt, vanwege de grote massa’s die erop afstormden en zich niet hielden aan de social distance en ook andere regels naast zich legden. De directeur zegt dat er in de periode van 09 tot en met 20 juni 2020 al ruim 18.000 voedselpakketten door het ministerie zijn gedistribueerd.

[quads id=1]

De nieuwe procedure om in aanmerking te komen voor een voedselpakket, ziet er als volgt uit:

Verplicht zich te registeren op het wijkkantoor bij u in de buurt, in de periode 23 – 30 juni 2020, telkens van 08:00 – 12:00u.
Verplicht mee te nemen is het identiteitsbewijs en indien aanwezig het familieboek.

[quads id=1]

U mag voor anderen uit het huishouden komen registeren, als zij zwanger of senioren burger zijn, een beperking hebben, een operatie achter de rug hebben of een andere ziekte welke wel aangetoond kan worden. Deze pakketten worden thuisbezorgd.

Indien u 3 dagen na de registratie niet wordt opgebeld, dan kunt u zich op de dag welke is aangegeven op het formulier aanmelden.
De registratie wordt voor vrouwen gedaan op hun meisjesnaam.
Indien u reeds een voedselpakket hebt ontvangen, hoeft u zich niet meer te registreren.

[quads id=1]

De distributie van voedselpakketten van mensen die zich hebben geregistreerd aan de Gongrijpstraat en nog niet hebben ontvangen, zal binnenkort geschieden. De distributie van voedselpakketten aan kerkgenootschappen, buurtorganisaties, dorpsgemeenschappen, etc. gaan onverkort door.

Bekijk hier de video van de persconferentie voor meer informatie. Begin bij minuut 37:35

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland