Afton verklaart dat zijn vriendin zelf een eind heeft gemaakt aan haar leven – politie Suriname

politie Paramaribo

Hierbij een extra update van ;politie Suriname omtrent de dood van 33-jarige Daphne Hoft. Afton uit Paramaribo is hiervoor aangehouden. Hij verklaart tegenover de politie dat hij en Daphne nog steeds een stel waren en dat het zijn vrouw was.

Hij zegt dat ze zelf een eind aan haar leven heeft gemaakt. Bekijk het officiële politie bericht voor meer informatie. De politie laat tevens weten dat de heer Belfort geen enkele betrokkenheid heeft in deze strafzaak.

“Update” jonge vrouw om het leven gebracht verdachte aangehouden. De 33-jarige Daphne Hoft is op zaterdagavond 20 juni hoogstwaarschijnlijk door de 35-jarige Afton, P. dood geschoten.

Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen, dat Afton en Hoft in concubinaat leefden. Dat Hoft op een gegeven moment de intieme relatie met Afton stop zette maar omdat hij geen ander onderdak had verbleef hij nog in huis bij haar. Afton geeft echter aan dat Daphne tot het moment van haar dood zijn vrouw was. Afton ontkent dat hij Daphne, Hoft om het leven heeft gebracht. Volgens zijn verklaring heeft zij zelf een eind aan haar leven gemaakt.

De verdachte Afton moet Daphne Hoft vermoedelijk uit jaloezie om het leven hebben gebracht. Op die bewuste zaterdagavond moet hij Hoft hebben opgewacht in de buurt van de woning van haar vriend. Nadat zij in haar auto had plaats genomen moet zij door Afton zijn dood geschoten. Afton begaf zich vervolgens naar de woning van de vriend in kwestie, alwaar hij een jongere broer van die man een schotverwonding toebracht in diens linker bovenbeen. Dit slachtoffer is 17 jaar oud en verkeert buiten levensgevaar.

Afton is de volgende dag, zondag 21 juni, op een woonlocatie in de Coesewijnestraat opgespoord en aangehouden door de politie. Op hem is een vuistvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen. Via sociale media wordt aangegeven dat de politie Afton ten huize van de parlementariër Belfort heeft opgespoord en aangehouden.

Uit de eerste berichtgeving van de politie met betrekking tot het strafbaar feit in kwestie kan niet worden gedestilleerd dat Afton thuis bij de parlementariër Belfort is opgespoord en aangehouden. De berichten op de sociale media kunnen derhalve als “fake news” gekwalificeerd worden. Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat de heer Belfort geen enkele betrokkenheid heeft in deze strafzaak.
Afton P. is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Deze strafzaak is in onderzoek bij de afdeling Kapitale Delicten.