80-jarige heeft feestje in Coronie tijdens total lockdown in Suriname

feestje coronie
7 Coronianen zijn besmet met het coronavirus. Je kunt je dus voorstellen dat de inwoners niet blij waren met een BBQ-feestje in hun district. Mensen kwamen over uit de stad. Gewoon tijdens de lockdown!

[quads id=1]

Ze vinden dat er niet direct is ingegrepen op het feestje van een 80-jarige man. Ze hebben het gevoel dat de regels niet gelden voor iedereen. De jarige is namelijk de vader van een ex-inspecteur van politie. Hij organiseerde het feestje voor zijn vader. Bekijk het bericht voor meer informatie. Hebben mensen echt lak aan de regels? Misschien is het tijd om fikse boetes uit te delen? Of moet zo een feestje gewoon door de vingers worden gezien??

[quads id=1]

Coronie in Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Coronianen ontstemd over lockdown feestje. Bewoners van Coronie zijn misnoegd dat zaterdagavond in hun district een privéfeestje is gehouden zonder dat de politie kordaat heeft opgetreden om de bijeenkomst te stoppen. Naar verluidt gaat het om de viering van de verjaardag van een bewoner die 80 jaar is geworden. Wat hen tegen de borst stuitte is dat de lokale autoriteiten niet happig waren om op te treden, maar de verantwoordelijkheid naar elkaar schoven.

Cher Doorson, coördinator van Openbare Werken, Transport en Communicatie in Coronie, zegt ter plekke zelf poolshoogte te hebben genomen toen hem door bezorgde burgers erop werd gewezen dat bij een appartementencomplex een feestje werd gebouwd. “Ik ging er zelf naar toe en zag daar zeker twintig mensen. Ze waren bezig te barbecueën en er was muziek”. De man zegt eerst contact te hebben opgenomen met ex-districtscommissaris Remy Tarnadi. Deze verwees hem naar districtscommissaris Naltus Naana.

[quads id=1]

Appartementencomplex

De burgervader op zijn beurt verwees hem naar de politie om de zaak onder haar aandacht te brengen. Daar aangekomen kreeg Doorson van aanwezige politieagenten te horen dat ze op de hoogte waren van het geval maar instructies van de dc moesten krijgen om te kunnen optreden. Vernomen wordt dat dc Naana die zelf in het bewuste appartementencomplex woont maar niet thuis was contact heeft opgenomen met de eigenaar, van wie hij te horen kreeg dat een zoon vanuit Paramaribo zijn 80-jarige vader was gaan trakteren.

Verhuurd

“Regels zijn regels en die moeten voor iedereen gelden. Als de regering zegt dat dit soort gelegenheden niet verhuurd mogen worden voor feestjes dan mag die van Coronie ook niet open. Zeven van de coronagevallen komen uit Coronie, dus we zijn voorzichtig”, zegt Doorson. Hij maakte ook contact met “iemand van het COVID-19 Managementteam”, die zich vervolgens met dc Naana in verbinding stelde.

[quads id=1]

De districtscommissaris en de plaatselijke politie-inspecteur begaven zich naar het feestje en daar bleek dat het te gaan om een ex-inspecteur van politie die de gezellige bijeenkomst voor zijn jarige vader had georganiseerd. Doorson vraagt zich af hoe het mogelijk is geweest, dat de bezoekers uit Paramaribo de controleposten bij de brug over de Saramaccarivier te Monkshoop en bij de Coppenamebrug zijn gepasseerd.

Machtsmisbruik

[quads id=1]

“Er is duidelijk in de media verklaard door de autoriteiten, dat alleen in urgente gevallen en bij calamiteiten personen worden doorgelaten. Het siert de mensen niet. Men maakt misbruik van zijn macht”, stelt Doorson. Hij voegt eraan toe dat bewoners zo pissig waren dat ze van plan waren de Oost-West-verbinding te barricaderen indien het feestende gezelschap het district uiterlijk twee uur zaterdagmiddag niet had verlaten. Naar verluidt hadden de mensen rond half drie ’s middags Coronie reeds verlaten.

Bron: De Ware Tijd Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland