Video – Nieuwe ‘avondklok’ gaat zondag weer in! President spreekt volk toe

president Suriname
Breaking nieuws video – Bekijk hier de video met de zojuist gehouden toespraak van de president van Suriname. Geef het door aan iedereen zodat ze op de hoogte zijn.
[quads id=1]
De president heeft het land zojuist toegesproken: De nieuwe maatregelen heeft hij aangekondigd. Deze zullen MORGEN ingaan. Bekijk het bericht om te lezen wat de nieuwe maatregelen zijn! Bekijk de video. Geef het door aan iedereen zodat ze op de hoogte zijn

[quads id=1]

De full lockdown wordt per zondag 21 juni 2020 versoepeld. Zo kondigt president Desiré Delano Bouterse aan in zijn televisietoespraak in het kader van COVID-19 in Suriname. Tegelijkertijd zullen er vanuit overheidszijde enkele maatregelen in place worden gehouden om de besmettingen met het COVID-19 coronavirus in Suriname niet ineens te laten pieken.

De maatregelen die zullen gelden, zijn:

1. De totale lockdown wordt opgeheven met ingang van zondag 21 juni, vanaf 05:00 uur in de ochtend. Vanaf dit moment zal de beperking van bewegingsvrijheid weer gelden van 20.00 uur ’s avonds tot 05.00 uur in de ochtend.

[quads id=1]

2. Bedrijven en organisaties kunnen wederom hun normale openingstijden aanhouden; met in achtneming van de sociale afstanden, handen wassen en mond- en neusbedekking dragen. Uiteraard rekening houdend dat eenieder om 20.00 uur ’s avonds weer thuis is. De volgende sectoren blijven gesloten voor het publiek, te weten: hotels, casino’s, gebedshuizen, overdekte groenten-, fruit-, vlees- en vismarkten, bordelen en bars.

3. Overdekte sportscholen blijven gesloten. Indien sportactiviteiten in de open lucht worden georganiseerd zal men de algehele hygiëne voorzorgsmaatregelen in acht moeten nemen. Contactsporten blijven verboden.

[quads id=1]

4. Voor restaurants is de afhaal- en delivery service weer mogelijk.

5. Bewoners van bejaarde- en kindertehuizen wordt toegestaan om bezoek te ontvangen; met dien verstande dat elke bewoner slechts 1 bezoeker per dag mag ontvangen.

6. Binnenlandse vluchten van personen en goederen worden onder stringente richtlijnen toegestaan.

Bij elke maatregel zullen de algehele hygiëne voorzorgsmaatregelen blijven gelden. Dit betekent dat men de sociale afstand moet bewaren, frequent de handen wast en mond- en neusbedekking draagt. De samenscholing blijft gesteld op maximaal 5 personen.

[quads id=1]

Het staatshoofd benadrukt verder dat de opheffing van de totale lockdown niet betekent dat men zich vrij kan bewegen over landsgrenzen. “Al onze grenzen blijven gesloten. De operatie ‘Drin Dresi Wakti Siki’ wordt gecontinueerd. De patrouilles op rivieren en bij controleposten te Stolkertsijver, Redi Doti, Stuwmeer en Krakka worden versterkt met immigratie officieren.” Aldus president Bouterse, die eraan toevoegt dat de repatriëring van Surinaamse ingezetenen de komende periode onder dezelfde stringente maatregelen zal voortgaan.

Bekijk hier de video:

Bron: NII Suriname
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland