Opgelet!! Suriname krijgt ‘drive- en walk through’ testlocaties

testen Paramaribo
Hierbij een belangrijke bekendmaking: Het gaat helemaal niet goed in Suriname. Het aantal besmettingen groeit te snel. Mensen blijven elkaar besmetten. Het is daarom belangrijk om te weten wat je status is.

Daarom wordt het testen makkelijker gemaakt! Gelukkig maar!

[quads id=1]

Eenieder die last heeft van koorts, hoesten, koude rillingen, diarree, ineens niet kunnen ruiken of proeven of andere plotselinge ziekteverschijnselen kan zich laten testen. Bekijk het officiële bericht van het ministerie voor meer informatie hierover. Lees waar de testlocaties zijn en geef het door aan iedereen! Dit is een stap in de goede richting!! Samen gaan we vechten tegen dit virus!!

[quads id=1]

BOG Suriname

BOG introduceert COVID-19 ‘drive- en walk through’ testlocaties. Om de COVID-19 uitbraak in Suriname in te dammen, zal het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg in de week van 22-26 juni 2020 mensen in de gelegenheid stellen zich te laten onderzoeken op een mogelijke besmetting met COVID-19. Waar nodig zal zo snel als mogelijk ook de nodige zorg gegeven worden.

Onderzoek

Het korte onderzoek bij de screening zal in een ‘drive’ en ‘walk-through’ testlocatie plaatsvinden op de volgende dagen in de volgende buurten:

[quads id=1]

DatumOmgeving
dinsdag 23 juniLelydorp, Kwarasan en Rijsdijk
woensdag 24 juniParamaribo Noord vanaf de Gongrijpstraat,

Prinsessestraat en Tourtonnelaan

tot en met delen uit Maretraite en Rainville

donderdag 25 juniGebieden in Paramaribo Zuid,

waaronder Ephraimzegen, Menckendam en Tammenga

De exacte locatie waar de testpunten zullen zijn, wordt nader bekend gemaakt via de mediakanalen en online op de website www.covid-19.sr

[quads id=1]

Koorts

Eenieder die last heeft van koorts, hoesten, koude rillingen, diarree, ineens niet kunnen ruiken of proeven of andere plotselinge ziekteverschijnselen kan zich laten testen. Ook mensen met lichte verschijnselen.

Omdat de persoonsgegevens zullen worden geregistreerd is het belangrijk dat eenieder zich aanmeldt met een ID-kaart of rijbewijs. Het resultaat van de test die zal worden afgenomen, zal binnen 48 uur worden doorgebeld met de desbetreffende persoon.

testen Suriname

[quads id=1]

Besmette mensen

De testlocaties moeten helpen om mogelijk besmette personen sneller op te sporen. Hierdoor kunnen familieleden en andere personen in de directe omgeving van de positief geteste persoon beschermd worden. De zorg van de positief geteste persoon kan dan in een vroege fase van de besmetting opgestart worden. De kans op herstel voor zo een patiënt is groter.

Bron NII Suriname