Besmette vrouw krijgt baby in ’s Lands Hospitaal Paramaribo – video’s

baby Paramaribo
Bij deze de felicitaties aan de kersverse mama. Ze raakte besmet met het coronavirus terwijl ze zwanger was. Maar dankzij een heel team van specialisten is de geboorte van haar baby succesvol verlopen. Wat een fantastische prestatie van het ’s Lands Hospitaal Paramaribo team.

Bekijk het bericht voor meer informatie. Helpen jullie ons mee met de felicitatie en de beterschap wensen voor mama. Meerdere mama’s met het virus zijn wereldwijd succesvol bevallen. 1 moeder is zelfs bevallen terwijl ze in coma lag. Bekijk de indrukwekkende video’s daarvan. Geef het door aan iedereen.

Besmette moeder

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Eerste baby van Covid-19 moeder in ’s Lands Hospitaal. De eerste bevalling van een met het Covid-19 virus geïnfecteerde zwangere is succesvol verlopen in ’s Lands Hospitaal. De geboorte vond plaats middels een keizersnede op de Operatie Kamer. Dit is tevens de eerst operatieve ingreep op een Covid-19 patiënt in Suriname.

Zoon geboren

Er is strikt volgens de protocollen gewerkt met als prioriteit de veiligheid van het team, moeder en kind. De baby, een zoon, was 1 nacht voor observatie opgevangen op de isolatie-afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en komt spoedig terug om zich bij zijn moeder te voegen, deelt de directie van ’s Lands Hospitaal mee.

Zwangeren

Vanuit de internationale ervaring en wetenschappelijke onderzoeken die reeds zijn verricht bij de zorg voor Covid-19 zwangeren en baby’s, is het verloop van de infectie zeer mild en kortdurend gebleken. Zwangeren met Covid-19 lopen in de meeste gevallen geen extra risico’s in vergelijking met de rest van de patiënten.

Geweldig team

“Wij danken het totaal betrokken team van gynaecologen, anesthesiologen,kinderartsen, internisten, personeel Operatie Kamer, Verloskundigen, Covid-verpleging team, couveuse personeel, ambulancepersoneel, laboratoriumpersoneel, triageteam, verpleegkundigen Infectie Preventie en Controle, infectiologen en het team in het AZP. Wij wensen moeder en zoon een spoedig herstel toe,” zegt de leiding van het ziekenhuis.

Video

Bron: Starnieuws Suriname
https://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/59238
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland