Nu al 11 besmettingen op Rosebel Goldmines Suriname – video

Rosebel Suriname
Het aantal besmettingen op de Iamgold/Rosebel Gold Mines groeit in een rap tempo. Binnen no time zitten ze nu al op 11. 11 arbeiders zijn nu positief getest op het coronavirus

[quads id=1]

Het gaat snel: Er zijn bijvoorbeeld geen ramen in de kamers waar de arbeiders slapen. Ventilatie is belangrijk dus deuren moeten open! In het bos zitten slangen, kikkers etc. Zou jij met de deur open slapen? Bekijk het bericht voor meer informatie kijk ook naar de video met een reactie hierover vanuit de directie.

[quads id=1]

Goldmine Suriname

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Elf besmettingen op Rosebel; medici oriënteren zich. Een medisch team heeft zich georiënteerd op Rosebel Gold Mines. De slaapplekken zijn geïnspecteerd. Deze voldoen niet aan de vereisten van het Covid-19 managementteam.

[quads id=1]

In gesprek met Starnieuws

Bij de Iamgold/Rosebel Gold Mines zijn meer werknemers positief getest op Covid-19. Het aantal besmette personen is gestegen naar elf op de werkplek van de multinational. “Ik vrees dat het aantal besmettingen gaat stijgen,” zegt Otmar Biswane, woordvoerder van de Rosebel Gold Mines Werknemersorganisatie (RGWO), in gesprek met Starnieuws. Hij merkt op dat er erger is voorkomen doordat de bond tijdig heeft kunnen ingrijpen in de situatie.

[quads id=1]

Rosebel

Verschillende medici van het Covid-team hebben woensdag een bezoek gebracht aan de plant van Rosebel te Brokopondo. “Ze hebben een rondleiding gehad in het kamp, ze hebben de vertrekken bekeken waar de arbeiders slapen. En daarvan gaan ze wel een rapport uitbrengen,” zegt Biswane. Hij merkt op dat vastgesteld is dat de kamers niet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften uitgevaardigd door het Covid-managementteam. De kamers zijn niet voorzien van een raam welke een van de vereisten is.

[quads id=1]

Slangen

De vakbondsman geeft aan dat geadviseerd is dat de werknemers met de deuren open moeten slapen in de kamer om frisse lucht door te laten stromen. “Dat is heel riskant, want je weet we zijn niet in de stad. Je hebt de kans dat ongedierte naar binnenkomt. Er zijn slangen, kikkers, van alles. We zijn in het bos. Dus open deuren gaat moeilijk zijn,” stelt Biswane. Een ander probleem is ook dat de bepaalde kamers niet zo groot zijn waardoor de social distance van 2 meter tussen twee slaapplekken niet haalbaar is.

Video erover:

[quads id=1]

Lees hier het volledige bericht op Starnieuws Suriname geschreven door Raoul Lith

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland