Verkouden kinderen in Nederland mogen toch gewoon naar school – cijfers RIVM

school Nederland

Klagende ouders in Nederland hebben toch hun zin gekregen. Kinderen die verkouden zijn worden toch toegelaten in de klas. Eerder was de regel: Is je kind ziek? Dan moet hij/zij thuis blijven!

[quads id=1]

Nu mogen ze dus wel gewoon naar school. Bekijk het bericht voor meer informatie daarover. Het RIVM heeft ook zonet de nieuwe cijfers bekend gemaakt. Er zijn 4 doden en 119 nieuwe coronabesmettingen binnen 24 uur genoteerd.

Hoe zou jij het vinden als er een ziek kindje vlak naast jouw kind in de klas zit? Misschien is het wel corona? Hoe weet je dat eigenlijk zonder te testen?

School Nederland

[quads id=1]

RTL Nieuws schreef het volgende: Beleid aangepast: kind tot 6 jaar met snotneus mag naar opvang en school. Kinderen met snottebellen en neusverkoudheidsklachten kunnen niet langer geweigerd worden door een kinderopvang. Het RIVM heeft het advies voor kinderen tot 6 jaar aangepast, melden bronnen aan RTL Nieuws.

Alleen kinderen die koorts hebben of kinderen uit een gezin waar een volwassen gezinslid coronaklachten heeft, mogen nog worden geweigerd door een kinderopvang.

[quads id=1]

Sector ingelicht

De sector is al ingelicht over de nieuwe regels. Alleen neusverkoudheidsklachten zoals snottebellen zijn dus geen reden meer om kinderen tot 6 jaar te weigeren op een school of opvang.

Risico acceptabel

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Infectieziektenbestrijding (NVIB) en AJN Jeugdartsen Nederland hebben kleine kinderen vaak klachten en zijn de risico’s dat ze andere kinderen ziek maken ‘acceptabel laag’. Sinds 1 juni zijn er 3500 kinderen van 0 tot 6 jaar getest op corona. Slechts 0,5 procent was positief, blijkt uit cijfers.

RiVM

Update 17 juni 2020

[quads id=1]

school Nederland
Vandaag zijn er 119 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 4 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 4 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

[quads id=1]

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Bron: RTL 4

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland