Nu 7 arbeiders besmet bij IamGold Rosebel Suriname – video’s

Suriname Rosebel

Lastig dit!! Nog meer arbeiders zijn positief getest op het coronavirus. Het totaal aantal besmettingen op Rosebel Goldmines Suriname is in zeer korte tijd gestegen naar 7.

[quads id=1]

Zullen daar nog meer bijkomen? De arbeiders maken zich nog steeds zorgen om de veiligheid. “De geïnfecteerden zijn in quarantaine geplaatst en krijgen waar nodig medische zorg.” Aldus de directie. Bekijk het bericht voor meer informatie. Wordt de veiligheid van de werknemers wel serieus genomen? Bekijk de video en luister wat de bond hierover zegt.

[quads id=1]

7 besmettingen

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Rosebel schort operaties op, 7 arbeiders positief getest. Rosebel Gold Mines (RGM) heeft zijn operaties opgeschort totdat de juiste controles zijn ingesteld om de veiligheid van alle werknemers te waarborgen. Er zijn zeven werknemers van Rosebel positief getest op Covid-19. De Rosebel Gold Mines Werknemers Organisatie (RGWO) heeft sinds het eerste positieve geval de werkzaamheden op vrijdag stopgezet.

Verklaring

In een verklaring zegt de directie van RGM dat de geïnfecteerden in quarantaine zijn geplaatst en waar nodig medische zorg krijgen. Hun woon- en werkplekken worden gedesinfecteerd, terwijl er ook aan contracttracering wordt gedaan. Moedermaatschappij Iamgold zegt dat zij bij Rosebel en in al haar vestigingen en kantoren uitgebreide stappen heeft ondernomen om de gezondheid en veiligheid van werknemers, aannemers en lokale gemeenschappen te beschermen als reactie op de wereldwijde Covid-19-crisis.

[quads id=1]

Werkonderbreking

Bij Rosebel zijn er maatregelen getroffen voor sociale afstand, zijn er sanitaire maatregelen ingevoerd in nauwe communicatie met gezondheidsautoriteiten, triageproces op de site, vermindering van het personeel op de werkplek tot alleen essentiële diensten en extra bussen en medisch personeel. De directie zegt dat de bond helaas een van deze preventieve maatregelen -sociale afstand- heeft gekozen als basis voor een werkonderbreking. De bond heeft moeite met het aantal mensen dat accomodatie deelt. “Door de weerstand van de bond tegen de invoering van Covid-19-maatregelen, schorten we de activiteiten op totdat de juiste controles zijn ingesteld om de veiligheid van alle werknemers te garanderen.”

[quads id=1]

Verklaring van de directie

De directie zegt dat het managementteam van Rosebel regelmatig met de vakbond heeft gecommuniceerd tot het werk werd neergelegd. Het team zou actief stappen ondernemen om de situatie op te lossen, zegt de directie in de verklaring.

Video’s

[quads id=1]

Bron: StarNieuws Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland