Let op: Steunpakketten kunnen vanaf vrijdag op nog meer locaties worden opgehaald in Paramaribo – video

Suriname pakketten
Iedereen opgelet. Hierbij de nieuwe informatie omtrent de distributie van de Covid-19 steunpakketten in Paramaribo. Het ministerie van Sociale zaken maakt bekend dat ze vrijdag weer doorgaan met het uitdelen van de pakketten

[quads id=1]

Vanwege de chaotische toestanden deze week gaan ze het helemaal anders aanpakken. Tevens hebben ze de distributielocaties uitgebreid. Bekijk het uitgebreide en officiële bericht vanuit het ministerie. Bekijk tevens alle regels waar je je aan moet houden en de lijst met locaties. Geef het door aan iedereen. Laat het goed verlopen mensen en nog belangrijker: Hou je aan de regels. Het is voor jou en onze veiligheid.

[quads id=1]

Pakketten Paramaribo

NII Suriname schreef het volgende: Hervatting verstrekking COVID-19 ondersteuningspakketten op 19 juni

De verstrekking van COVID-19 ondersteuningspakketten op de verschillende distributie locaties wordt op 19 juni 2020 wederom hervat. Deze informatie heeft directeur Angela Salmo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting tijdens de COVID-19 persconferentie van 16 juni 2020 kenbaar gemaakt. De verstrekking is eerder deze week stopgezet, vanwege chaotische toestanden bij de verschillende distributie locaties. De directeur heeft haar dankbaarheid geuit aan eenieder die de instanties hebben voorzien van adviezen en ideeën.

Regels

Tijdens haar toespraak heeft zij iedere burger op het hart gedrukt om zich te houden aan de COVID-19 regels op de distributielocaties. Ook is gevraagd om inhumaan gedrag achterwege te laten en gezamenlijk een bijdrage te leveren aan het waarborgen van de orde. “Niet luisteren naar de instructies die worden gegeven ter plekke de locaties werkt stressend, demotiverend.

Het wekt angst. Het wekt onzekerheid om grote massa’s mensen bij elkaar te hebben die niet luisteren om afstand te houden van elkaar en om rijen te vormen. Er zijn veel mensen komen opdagen, die zich niet hadden geregistreerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat het veel drukker is geworden, dan verwacht werd. Deze mensen hadden vaak een dominerende houding naar de medewerkers. Dat was niet fijn te ervaren.” Aan de personen die op onrechtmatige manier meerdere pakketten op meerdere locaties hebben opgehaald doet zij het beroep dat achterwege te laten. “U benadeeld met dat gedrag een andere die het even hard als u nodig heeft. Als wij egoïstisch gaan doen, dan komen we geen stap verder.”

Na evaluatie is besloten:

[quads id=1]

 1. Het verschaffen van voedselpakketten aan groepen, organisaties, dorpsgemeenschappen gaat gewoon door vandaag, morgen en donderdag. Indien er organisaties zijn, die zich nog niet hebben aangemeld, kan dat alsnog.
 2. Vrijdag 19 juni 2020 worden de individuele distributie van pakketten voor personen met de letters P, Q, R, S alsmede de groep die nog voor maandag moeten ontvangen.
 3. De mensen van vandaag, komen dinsdag 23 juni aan de beurt en de groep van donderdag komt donderdag 25 juni aan de beurt.

Tijdens haar toespraak is de directeur ingegaan op wat onder andere verkeerd is gegaan. Zij heeft de volgende opsomming gepresenteerd:

 1. Personen hebben niet geluisterd naar de officiële berichten vanuit de media.
 2. Ook werd niet geluisterd naar de instructies die op de distributieplekken zijn gegeven, vooral t.a.v. gezondheid- en veiligheidsaspecten.
 3. De groep geregistreerde was klein en de groep die zich niet had geregistreerd was groot en domineerden op alle plekken.
 4. Personen hebben veelal geen gebruik gemaakt van de distributieplekken die dichtbij hun woonadressen zijn.
 5. Verder is gebleken dat woonadressen die door werden gegeven niet kloppen en dat mensen met meerdere ID-kaarten en familieboeken komen.
 6. Vervalsing van de bonnen met nummers en het aantal pakketten dat men eigenlijk moest ontvangen.
 7. Technologie welke ons in de steek heeft gelaten, dus moesten wij handmatig doorgaan.
 8. Te weinig distributielocaties.
 9. Het laat ontvangen van de pakketten.
 10. Zwangere vrouwen, mensen met een beperking, mensen die een zware operatie achter de rug hebben, senioren moesten in de rij staan. Dit terwijl geliefden of vrienden thuis waren of in de auto bleven.
Uitbreiding distributielocaties COVID-19 pakketten

[quads id=1]

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft na evaluatie van de gang van zaken rondom de verstrekking van COVID-19 ondersteuningspakketten ook besloten de lijst van distributieplekken te verruimen. De directeur zegt dat gebleken is dat er een grotere behoefte is dan eerder was verwacht. De uitbreiding van de locaties is een van de besluiten die is aangekondigd op 16 juni, na de evaluaties van de betrokken actoren.

Met de uitbreiding van de distributieplekken, zullen behoeftige burgers ook op de volgende locaties hun pakket mogen ontvangen: – OS Pandit Ramadhar; – OS Livorno; – Mulo Koewarsan; – OS Winti Wai en – Albiflo. De andere plekken blijven van kracht t.w.: – Zaal De Goedeverwachting, -OS Tout Lui Faut, -OS Johannes Vrolijkschool, -OS Maretraite, -OS Munder Buiten en -Hoofdkantoor SOZAVO

[quads id=1]

De directeur zegt dat indien personen al een pakket hebben ontvangen zij vriendelijk zullen worden bedankt. Er zal continu controle worden uitgevoerd op de naleving van de regels op de locaties. De voedselpakketten zullen worden aangevuld met maskers. “De registratie is strikt persoonlijk en indien u van iemand meeneemt gaan wij een intake van u afnemen.” Die pakketten zullen worden geleverd door mensen die zich hebben aangemeld om ons daarmee te helpen. “We gaan streng moeten worden om te voorkomen dat groepen mensen benadeeld worden.” Het aanleveren van de voedselpakketten zal anders geschieden, dus mensen mogen er nu van verzekerd zijn dat de verdeling van de pakketten daadwerkelijk tussen 13:00 – 16:00u zal plaatsvinden.

Bekijk hier de video met de persconferentie van gisteren met alle nodige informatie. Geef het door aan belanghebbenden:

[quads id=1]

Bron: NII Suriname
ze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland