Besmettingen gestegen naar 242 – video psychologische hulplijn beschikbaar in Suriname

besmettingen Suriname
Het houdt nog niet op!!  Er zijn nog meer besmettingen bijgekomen. De teller van de officiële Covid-19 website is zojuist bijgewerkt. Jammer. Er zijn er weer een paar bijgekomen.

[quads id=1]

Er zijn nu in totaal 242 positieve cases in Suriname. Er zijn 188 mensen ziek op dit moment, 48 mensen zijn genezen en 6 personen zijn helaas overleden!!! We wensen de nabestaanden heel veel sterkte!!!

[quads id=1]

Het gaat allemaal veel te snel. We proberen sterkt te blijven, we proberen het allemaal te snappen. Soms lukt dat niet en gaan onze gedachten hun eigen gang. Psychisch worden we dan even iets zwakker. Dat kan. Heeft u daar ook last van? Maakt u zich geen zorgen. U bent niet alleen en er is hulp. Bekijk het officiële bericht en de video voor meer informatie daarover. Geef het door aan een ieder zodat ze dit weten. Sterkte iedereen <3

[quads id=1]

besmettingen Suriname

[quads id=1]

Hulplijn voor personen in isolatie en quarantaine

Vanuit de overheid is er een psychologische hulplijn beschikbaar voor personen die zich tijdens de COVID-19 pandemie in Suriname, in isolatie en quarantaine bevinden en daar behoefte aan hebben. Deze hulplijn wordt bediend door psychologen van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en wel een team van het Medisch Opvoedkundig Bureau.

[quads id=1]

Geestelijke gezondheid

Verder wordt in samenwerking met de Pan American Health Organization (PAHO) een werkplan uitgewerkt voor geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning. Eerder heeft het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting het verkort nummer 123 ter beschikking gesteld voor burgers die een hulpvraag wensen door te geven. Dit zei Savora Omanette, vocal point voor Mental Health van het ministerie van Volksgezondheid, tijdens de persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam. Speciaal voor de gezondheidswerkers is een folder beschikbaar genaamd Stress Management. Er zijn ook posters ontwikkeld door de World Health Organization (WHO) over hoe om te gaan met stress en stigma.

[quads id=1]

Hulplijn

COVID-19 heeft niet alleen invloed op het fysieke welzijn, maar ook op de geestelijke gezondheid van burgers. Het is daarom noodzakelijk dat vanuit de overheid onder meer ook telefonische hulp beschikbaar is gesteld voor burgers. De actoren die hier hun krachten aan geven zijn de afdeling Psychologie van het Medisch Opvoedkundig Bureau, de Surinaamse Vereniging van Psychologen en Orthopedagogen, de Vereniging van Sociaal Werkers in Suriname en het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Video

Bekijk de video voor extra informatie. Kijk vanaf minuut 34:13

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland