Wereldwijd meer dan 8 miljoen besmettingen – Nederland telt vandaag 5 doden en 140 besmettingen – video’s

besmettingen Nederland

Niet alleen in Suriname stijgt het aantal besmettingen. Wereldwijd maakt het coronavirus steeds meer slachtoffers. De teller met het totaal aantal besmettingen is deze week de magische grens van 8 miljloen gepasseerd.

[quads id=1]

Het virus heeft al meer dan 435.000 levens geëist. Ons buurland Brazilië zit helaas in de top 3. Zojuist zijn ook de nieuwe cijfers van het RIVM Nederland bekend gemaakt. In Nederland zijn er tot nu toe 49.087 besmettingen geconstateerd en er zijn 6.070 mensen met het coronavirus overleden. Veel landen willen weer terug naar normaal maar deskundigen vrezen een nieuwe piek. Bekijk de interessante en nieuwe video’s daarover. Geef het door aan belanghebbenden

[quads id=1]

Nu.nl schreef het volgende: Wereldwijd meer dan acht miljoen vastgestelde besmettingen. Wereldwijd zijn meer dan acht miljoen vastgestelde besmettingen met het coronavirus, blijkt uit cijfers van de prestigieuze Johns Hopkins University. De teller staat in de nacht van maandag op dinsdag op 8.003.021 besmettingen.

De meeste besmettingen werden gemeld in de Verenigde Staten, waar meer dan twee miljoen mensen besmet raakten met het virus. Ook Brazilië (888.271) en Rusland (536.484) tellen veel besmettingen met het COVID-19-virus.

[quads id=1]

Vermoedelijk is het werkelijke aantal nog veel groter, doordat wereldwijd niet iedereen getest kan worden.

Het virus heeft wereldwijd meer dan 435.000 levens geëist. De VS en Brazilië zijn met respectievelijk 116.090 doden en 43.959 doden ook zwaar getroffen door het virus, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk met bijna 42.000 doden.

Update RIVM

16 juni 2020
Vandaag zijn er 140 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 4 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 5 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

[quads id=1]

RIVM Nederland

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Let op: het aantal per dag gemelde patiënten, opnames en overlijdens telt niet op tot de totale aantallen patiënten, opnames en overlijdens in de epidemie, omdat achteraf meldingen nog gecorrigeerd kunnen worden.

[quads id=1]

Bekijk een aantal interessante en nieuwe video’s:

[quads id=1]

Bron: Nu.nl

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland