Nog een besmetting bij werknemer IamGold Suriname – video

Suriname Rosebel
Het gaat niet zo best daar op de Gold mines van iam Gold Suriname. De situatie is niet beter geworden. Er is zelfs een derde besmetting bijgekomen. De werknemers hebben het werk platgelegd. Ze maken zich zorgen om hun veiligheid en die van hun gezinnen in de stad.

[quads id=1]

De bond eist volledige naleving van de Covid-19 maatregelen. De directie zegt dat ze dit al doen en heeft de gang naar de rechter ingezet. Bekijk het bericht en een video ervan voor meer informatie. De mannen moeten toch in quarantaine geplaatst worden? Want ze kunnen naar huis komen en hun gezinnen besmetten. Dat kan desastreuze gevolgen hebben.

[quads id=1]

IamGold Suriname

Starnieuws Suriname schreef het volgende: De bond bij Iamgold/Rosebel Gold Mines vindt het niet in de haak dat de directie van de multinational geen dialoog wil, maar de gang naar de rechter heeft ingezet. Intussen is een derde werknemer positief getest op Covid-19. Secretaris-generaal Johan Seymor zegt aan Starnieuws dat de bond open staat voor dialoog, maar de directie niet wil praten. Het werk ligt sinds vrijdag stil bij het goudbedrijf.

[quads id=1]

Covid-19 regels

De bond eist volledige naleving van de Covid-19 maatregelen, terwijl de directie stelt zich wel degelijk hieraan te houden. Het bestuur vindt dat de praktijk anders uitwijst, want diverse ruimten zijn nog steeds niet schoongemaakt. De directie heeft aangegeven dat het om een wilde staking gaat, want het is niet duidelijk waarom het werk is neergelegd. Intussen heeft het bestuur ook contact gemaakt met zijn raadsman. Benadrukt wordt dat het bestuur openstaat voor communicatie om het probleem op te lossen.

Gezinnen besmetten

[quads id=1]

Zolang de directie het bestuur niet te woord staat over de veiligheid van de werknemers, blijft de bond in beraad. De werkers zijn niet eens met het voorgestelde werkschema van 28 dagen werken en 14 dagen vrij. Nu steeds meer mensen besmet raken, wil de bond dat alle vertrekken gereinigd worden. Verder moeten de werkers ook in quarantaine gaan om te voorkomen dat ze hun gezin besmetten.

Video

[quads id=1]

Bekijk hier een video omtrent de officiële statement van het bedrijf:

Bron: Starnieuws Suriname
https://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/59145

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland