Leerkracht op school in Amsterdam besmet – RIVM Nederland – 6 doden en 165 nieuwe besmettingen

school Nederland
De juf had milde krachten maar besloot een test te doen: Ze blijkt besmet met het coronavirus!
De school blijft wel gewoon open. Ouders zijn bezorgd, en dat is logisch. Het risico op een coronavirus besmetting is klein maar natuurlijk wel aanwezig.

[quads id=1]

Het RIVM Nederland heeft zojuist de nieuwe cijfers gepubliceerd in totaal zijn er in Nederland nu 48948 coronavirus besmettingen en er zijn 6065 coronadoden gevallen. Alle scholen in Nederland zijn weer normaal open. Gaat jouw kind ook gewoon naar school? Of durf je het toch nog niet aan?

[quads id=1]

School in Amsterdam

Geschreven door AT5: Coronabesmetting op basisschool Nieuw-West, school blijft open. Een leerkracht op de Fiep Westendorpschool in Nieuw-West is positief getest op corona. Per brief heeft het schoolbestuur laten weten dat er volgens GGD-onderzoek geen reden is tot zorgen omdat er snel is gehandeld. De school blijft daarom open.

Milde klachten

[quads id=1]

De leerkracht zou vrijdagochtend milde klachten hebben gehad en is vervolgens meteen getest. Vanochtend werd bekend dat zij besmet is met corona. Het gaat inmiddels wel steeds beter met de leerkracht, laat de school weten in de brief aan de ouders.

Bezorgde ouder

Een ouder van een kind uit groep 6 laat aan AT5 weten bezorgd te zijn over de situatie. Maar de school schrijft dat hier geen reden toe is. ‘De GGD benadrukt dat er geen aanleiding is om de school te sluiten en over te stappen naar thuisonderwijs. Er is namelijk zeer snel gehandeld.’

Contactonderzoek

[quads id=1]

Ook is er een contactonderzoek uitgevoerd waarna is besloten dat twee andere personeelsleden die nauw contact hadden met de leerkracht twee weken in quarantaine moeten. Ouders van alle kinderen in klassen waar de leerkracht mee in contact is geweest krijgen nog een brief van de GGD met aanvullende informatie.

Twee klassen moeten maandag thuis blijven, omdat er dan aan een vervangingsplan wordt gewerkt.

Update van het RIVM

Update 15 juni 2020

[quads id=1]

school Nederland

Vandaag zijn er 165 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 3 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 6 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

[quads id=1]

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Bron: AT5
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland