Breaking – Besmettingen in in Suriname flink gestegen – teller staat op 229 – video live persconferentie

21 Nieuwe besmettingen vandaag. Dat gaat snel!!! Er zijn zojuist weer 2 nieuwe bij gekomen in Suriname. Eerder werd al gemeld dat er 39 nieuwe genezingen zijn bijgekomen

[quads id=1]

De teller op de officiële Covid-19 website is zojuist WEER aangepast. Er zijn nu in totaal 229 positieve cases in Suriname. Er zijn 177 mensen zieken op dit moment, 48 mensen zijn genezen en 4 personen zijn helaas overleden!!!

[quads id=1]

Bekijk NU de video met de LIVE persconferentie omtrent alle nieuwe ontwikkelingen!! Luister goed, er wordt goed uitgelegd waar de besmettingen vandaan komen en er wordt uitgelegd hoe het komt dat er nu ineens 39 mensen zijn genezen. Geef het door aan een ieder zodat ze op de hoogte zijn.

[quads id=1]

De 4e dode zou de besmette Braziliaan die illegaal ons land was binnengekomen. We wachten op de volgende persconferentie voor meer informatie daarover.

Corona in Suriname

[quads id=1]

Lobi yu srefi 🏠

Suriname besmettingen

[quads id=1]

besmettingen Suriname

[quads id=1]

Nieuw ontslag beleid:

Ontslagcriteria COVID-19 patiënten herzien
Friday 12 June , 2020686
Waar voorheen COVID-19 besmette personen pas na twee negatieve testen naar huis werden gestuurd, zal dat vanaf heden anders worden aangepakt. Het ontslagbeleid bij deze patiënten is herzien. Volgens recente inzichten is het besmettelijk zijn van een geïnfecteerde voor anderen niet eindeloos en niet per se gekoppeld is aan het wel of niet hebben van een positieve swab.

[quads id=1]
Dit zei de infectioloog dr. Stephen Vreden tijdens de reguliere persconferentie van het COVID-19 Managementteam. De swab toont niet het hele virus, maar deeltjes daarvan in de keel of neus aan. Die deeltjes kunnen nog lang in de keel van de persoon voorkomen maar het virus zelf niet. Eenmaal een persoon is hersteld, komt het COVID-19 virus doorgaans niet meer voor in het lichaam van zo iemand. “We zitten aan de veilige kant als wij rekenen vanaf de eerste dag dat de persoon ziekteverschijnselen vertoont tot en met veertien dagen daarna. Dat is het tijdstip waar je veilig kunt aannemen dat zo iemand geen virus meer uitscheidt en dus niet meer besmettelijk is voor anderen, ongeacht of de swab op dat moment positief is”, aldus dr. Vreden. Afgesproken is dat zodra de mensen naar huis mogen, ze nog 5-7 dagen hersteltijd krijgen alvorens weer normaal aan de slag te kunnen.
[quads id=1]

Het is een poos geleden dat patiënten zijn ontslagen en er geen positieve gevallen waren. Bij het vorige ontslagbeleid was het dat de patiënten pas naar huis konden nadat ze twee keer negatief werden getest. Dit had ertoe geleid dat de opnameduur van de patiënten van de vorige groep van 10 langer was. Eén persoon heeft zelfs 48 dagen in het ziekenhuis gelegen omdat de swab positief bleef. Gelet op voortschrijdende inzichten op het stuk van COVID-19 transmissie is er gemeend de ontslagcriteria aan te passen.

Vreden liet optekenen dat er op vrijdag 12 juni zeventien personen die in Residence Inn waren afgezonderd, naar huis mochten. Op de COVID-website zal de teller van het aantal genezen personen worden bijgewerkt.

Wat is het ontslagbeleid? Bekijk de video van Dokter Vreden erover:

Bekijk ook een video update van ATV

Later meer informatie hierover

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland