Video’s – Opnieuw zwarte man overleden na gevecht met politie in Amerika – BlackNieuws

politie Amerika
In Amerika is opnieuw een zwarte man overleden. Het gaat om de 27-jarige Rayshard Brooks. Hij werd doodgeschoten door een politieagent. En wederom is alles te zien op video’s.

[quads id=1]

Hij zou zich hebben verzet tijdens zijn arrestatie. Toen hij wegrende werd er geschoten. Hij overleed later in het ziekenhuis. Dit is bizar! Juist nu er over de hele wereld protesten gaande zijn tegen politiegeweld en vooral dat tegen Afro Amerikanen. De aanleiding was de dood van George Floyd. Hij werd onlangs op wrede wijze vermoord door een politieagent! Bekijk het bericht en de video’s voor meer informatie. Luister naar wat de familie zegt. Ze zijn moe! Let op..de beelden kunnen vervelend overkomen

[quads id=1]

Politie Amerika

Algemeen Dagblad Nederland schreef het volgende: Zwarte man in Atlanta overlijdt na worsteling met agenten. In de Amerikaanse stad Atlanta is gisteravond (lokale tijd) opnieuw een zwarte man overleden na een worsteling met twee politieagenten. De 27-jarige Rayshard Brooks verzette zich tijdens zijn arrestatie die volgde na een alcoholtest waaruit bleek dat hij te veel had gedronken. Volgens getuigen schoot een van de agenten tijdens de worsteling.

politie Amerika

Dat meldt het Georgia Bureau of Investigation (GBI). Het GBI is het justitieel onderzoeksbureau van de staat Georgia. Het heeft van de politie in Atlanta vandaag het verzoek gekregen om de zaak te onderzoeken. Inmiddels heeft een hoge politie functionaris ontslag genomen.

Fastfoodrestaurant
politie Amerika
Politiechef Atlanta neemt ontslag na fatale arrestatie ANP

[quads id=1]

DVHN: De politiechef van de Amerikaanse stad Atlanta heeft ontslag genomen nadat vrijdagavond een zwarte man overleed na een worsteling met twee politieagenten. Een van de betrokken agenten wordt waarschijnlijk ontslagen. Dat heeft burgemeester Keisha Lance Bottoms zaterdag bekendgemaakt.

Volgens het bericht op de website van het GBI gebeurde het incident bij een fastfoodrestaurant. Agenten reageerden op een melding van een bestuurder van een auto die achter het stuur in slaap was gevallen, waardoor andere klanten niet meer met hun voertuig bij het afhaalloket konden komen.

Taser

De politie nam een alcoholtest af en Brooks bleek te veel te hebben gedronken. Toen hij zich verzette bij aanhouding gebruikte een agent een stroomstootwapen tegen de man. Getuigen zagen dat Brooks bij de worsteling dat wapen in zijn bezit wist te krijgen en dat een van de agenten op de man schoot.

Ziekenhuis overleden

[quads id=1]

Brooks werd nog naar een ziekenhuis in Amerika overgebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen, aldus het CBI. Het bureau gaat verder met het onderzoek. Als dat is afgerond, wordt het ter beoordeling aan het Openbaar Ministerie voorgelegd.

George Floyd

[quads id=1]

In Atlanta zijn al wekenlang protesten na de dood van George Floyd, die omkwam nadat een agent minutenlang een knie in zijn nek legde. Ondanks dat Floyd meermaals aangaf niet te kunnen ademen, greep de agent in kwestie, net als zijn collega’s ter plekke, niet in. Videobeelden van de arrestatie gingen de wereld over en leiden tot grote protesten tegen racisme en politiegeweld.

Video’s

Zijn familie praat er over:

[quads id=1]

Bron: AD Nederland

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland