Arbeiders Rosebel Goldmines Suriname leggen werk neer na meerdere besmettingen – video

Suriname Rosebel
‘Moeten we onze gezinnen in de stad ook besmetten?’ Dat vragen de bezorgde medewerkers van Rosebel Goldmines Suriname zich af. Er zijn namelijk een aantal arbeiders besmet met het Covid-19 Virus

[quads id=1]

De arbeiders hebben het gevoel dat de leiding niet naar hen luistert. Daarom hebben ze het werk neergelegd. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video erover. Wat nu???

[quads id=1]

Rosebel Suriname

De ware Tijd Suriname schreef het volgende: ‘MOETEN WE ONZE GEZINNEN OOK BESMETTEN?’ Op de plant van Rosebel Goldmines ligt sinds vrijdag alles stil. De arbeiders besloten het werk neer te leggen, omdat ze zich door de leiding niet gehoord voelen. De perikelen bij het bedrijf begonnen toen een van de werkers ten prooi viel aan het nieuwe coronavirus.

Nadat ze het werk neerlegden, nam de bond die ‘actie’ van hen over. Het bestuur benadrukt evenwel dat het niet gaat om een actie, maar dat hij in beraad is. Dat zal aanhouden totdat het bedrijf tegemoet komt aan de eisen om zich te houden aan de door het Covid-19-managementteam voorgeschreven maatregelen. “Uw gezondheid staat voorop”, werd beklemtoond tijdens een onderhoud tussen het bestuur en zijn leden.

[quads id=1]

Meerdere zieken

Volgens het bondsbestuur wordt er bovendien informatie achtergehouden voor de arbeiders. Het was volgens hem namelijk al eerder bekend dat één van hen ziek was, maar dat is gedurende een tijd geheim gehouden. Ondertussen is bekendgemaakt dat ook een tweede persoon besmet is en zit de vrees er bij de arbeiders diep in.

Rosebel Goldmines maakt in tegenstelling tot de beweringen van de arbeiders in een persbericht zaterdag bekend dat het bedrijf zich wel aan de voorgeschreven maatregelen houdt. Zo zou onder meer een Covid-19 Preparedness Managementteam zijn opgericht. Dat team is volgens het persbericht belast met de dagelijkse coördinatie en implementatie van de Covid-19-maatregelen.

[quads id=1]

Niet gerust

Het bedrijf treft ook acties in verband met zelf-isolatie, staat er verder te lezen. Maar daarmee zijn de zorgen van de arbeiders niet weggemaakt. Het werkschema is namelijk nog steeds zo ingericht dat er twee mensen op één kamer zijn. Ze zijn er niet gerust op dat ze niet door een kamergenoot besmet zouden kunnen raken.

Onze gezinnen in de stad

[quads id=1]

Bovendien maken ze zich zorgen als ze maandag als vanouds naar de stad terugkeren. “Als nog iemand besmet blijkt te zijn, wat moeten we dan doen; onze gezinnen in de stad ook besmetten?” vraagt één van hen zich bezorgd af.

Bekijk hier een video omtrent de officiële statement van het bedrijf:

Bron DWT Suriname

Geschreven door Donovan Mijnals
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland