Video gesprek met DC Jeroe vanuit isolatie hotel te Paramaribo – Hij is besmet en vertelt zelf zijn verhaal

Jeroe Paramaribo
In gesprek met DC Jeroe

Is hij nou wel besmet of niet? Zijn eigen Facebook bericht zorgde voor wat verwarring. De geruchten die de ronde deden maakten het nog ingewikkelder. Maar nu is er duidelijkheid. Je kunt het zelf horen uit zijn mond. DC Jeroe is luid en duidelijk

[quads id=1]

‘Ja, ik ben besmet’. Dc Jeroe vertelt zelf zijn volledige verhaal aan asosyetv. Hij zit in Hotel Residence Inn te Paramaribo. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de uitgebreide video met het live gesprek. Van hieruit wensen wij van FamilieNieuws de DC van harte beterschap toe. Doen jullie mee? Plaats je bericht aan de DC hier onder de reacties.

[quads id=1]

DC Jeroe in hotel te Paramaribo

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Covid-19: Dc Jeroe vertelt over isolatie in Residence Inn. Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van bestuursressort Boven-Suriname is op 31 mei positief getest.

Hij voelt zich niet ziek

[quads id=1]

Hoewel hij Covid-19 heeft, voelt hij zich niet ziek. Hij was eerst van huis uit vervoerd naar het Wanica Ziekenhuis. Omdat hij a-symptomatisch is, is hij samen met ongeveer 50 anderen ondergebracht in Residence Inn. Hij hoopt binnenkort weer naar huis te mogen en zijn werk weer op te pakken.

Asosye TV

In gesprek met Asosye gaat Jeroe openhartig in op zijn situatie. Hij voelde zich op 26 mei, een dag na de verkiezingen, niet lekker en had hoofdpijn. Enkele dagen later hoorde hij dat zijn collega, dc Yvonne Pinas, positief was getest. Daarna zijn alle collega’s en overige medewerkers die in contact waren gekomen met haar, in quarantaine gegaan. Hij werd positief getest.

Niet geloven

[quads id=1]

Jeroe vindt het jammer dat velen niet geloven dat zoveel mensen positief zijn getest. “Ik zou echt geen politiek bedrijven met corona. Ik ga niet vrijwillig mijn huis verlaten en zolang in quarantaine doorbrengen”, merkt hij op. De dc benadrukt dat mensen die het virus dragen anderen kunnen besmetten. Personen die ook andere ziektes hebben en seniore burgers, kunnen hard worden getroffen.

Stabiel

Hij is stabiel, want hij had geen andere ziekten. Zijn bloeddruk was wel iets omhoog gegaan en daarvoor heeft hij twee keer tabletten gekregen. Personen die andere ziektes hebben, worden daarvoor wel behandeld.

[quads id=1]

Mensen die in isolatie zijn in Hotel Residence Inn te Paramaribo hebben wel contact met elkaar. “Wij hebben het virus al en kunnen elkaar niet besmetten. Wij hebben wel onze mondkapjes op, maar dat zou in feite ook niet nodig zijn. Wij praten met elkaar op het terras en maken ook een wandeling in de tuin of de tennisbaan”, deelt hij mee.

Zijn gezin

De dc legt uit dat zijn gezin ook in thuis quarantaine is gegaan, nadat hij positief was bevonden. Iedereen maakt het goed. Geen van de gezinsleden hebben verschijnselen. Jeroe roept mensen op om uiterst voorzichtig te zijn. Het komt nog steeds voor dat familieleden uit Frans-Guyana illegaal de grens oversteken om onder andere personen te komen begraven. Deze mensen kunnen anderen besmetten.

Video

Lees hier het volledige bericht op Starnieuws Suriname

[quads id=1]

Baagillie van Asosye TV en Radio in gesprek met DC Jeroe. Hij is positief getest met het coronavirus
Bekijk hier de video met het gesprek. Kijk vanaf +- minuut 12

Asosye TV en Radio

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland