Verdachte politieman uit Suriname weer vrijgelaten.

politie Suriname
We hebben het allemaal verkeerd gezien op de video. De politieman werd helemaal niet omgekocht door de taxichauffeur. Het was een terugbetaling van een lening! Dat heeft de advocaat van de politieman aan starnieuws verteld.

[quads id=1]

De politieagent en de taxichauffeur zijn weer op vrije voeten. Bekijk het bericht voor meer informatie. Dus het was geen tjoekkoe? Waarom dacht bijna iedereen dit dan?

[quads id=1]

Politie man in Suriname

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Gefilmde politieman die gelden nam in vrijheid gesteld. De politieman die in verzekering werd gesteld, nadat er een filmpje via social media werd verspreid waarin te zien is dat hij geld in ontvangst nam, is door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld.

Zijn advocaat

Zijn advocaat Arjan Ramlakhan bevestigt dit tegenover Starnieuws.

[quads id=1]

Volgens de advocaat had het overhandigen van het geldbedrag niets te maken met het aannemen van een gift om iets te doen of na te laten, zoals strafbaar gesteld in het Wetboek van Strafrecht. De politieambtenaar had eerder geld geleend aan de taxichauffeur die hij persoonlijk kent.

Terugbetaling

Op die bewuste dag heeft de chauffeur het geld terugbetaald. Ramlakhan zegt dat de afzonderlijke verklaringen van beide mannen, afgelegd bij de politie, overeen kwamen met elkaar. Van een redelijk vermoeden van schuld kan er dus geen sprake zijn.

[quads id=1]

Beiden naar huis

De inverzekeringstelling van beide mannen is dan ook onrechtmatig bevonden door de rechter-commissaris en mochten beiden naar huis, zegt de advocaat.

politie Suriname

Lees hier het eerdere politiebericht erover:

Bron: Starnieuws Suriname
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland