Meer dan 40.000 doden in Brazilië – Amerika heeft 2 miljoen besmettingen – video’s

Brazilië besmetting
Het gaat nog echt niet goed met onze buren in Brazilië. Het coronavirus is een wereldwijd probleem. Maar nergens gaat het zo slecht als bij hun en in Amerika (2 miljoen besmettingen). Tot vandaag zijn er al meer dan 40.000 doden gevallen en 787.000 mensen zijn besmet geraakt. Bekijk de video van Monique (foto). Haar stiefvader geloofde net als vele anderen niet in het virus. Hij wilde iedereen de hand schudden. Nu is hij dood.

[quads id=1]

En artsen verwachten dat het wereldwijd nog sneller zal oplopen. Dat komt zowel door de versoepeling van de maatregelen in vele landen, maar ook omdat er nu meer getest wordt. De grootschalige protesten tegen racisme en politiegeweld zullen ook geen positieve bijdrage leveren. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de hartverscheurende video van Monique en neem een kijkje in een Braziliaans ziekenhuis. Let op: De beelden zijn niet mooi om te zien. Hou daar rekening mee. Wat moeten we doen om verlost te worden van dit hardnekkige virus? Velen staan voor een raadsel.

[quads id=1]

Amerika en Brazilië

Trieste cijfers uit Amerika. Het aantal mensen met het coronavirus is nu boven de twee miljoen. Het land heeft tot nu toe de meeste besmettingen maar ook de meeste doden te betreuren. Het dodental is opgelopen naar 115.000.

Sneller oplopen
Brazilië besmetting
De status van Brazilië, Amerika, Suriname en Nederland op 11 juni 2020

Artsen verwachten dat het aantal besmettingen de komende tijd nog sneller zal oplopen als gevolg van de grootschalige protesten tegen racisme en politiegeweld. Mensen die hebben deelgenomen aan een demonstratie in Amerika worden daarom opgeroepen om zich te laten testen.

Brazilië

[quads id=1]

Brazilië volgt met 787.000 geregistreerde besmettingsgevallen. En meer dan 40.000 doden. Elke dag is er wel een beri daar. Niet 1 maar duizenden. Er wordt gezocht naar plaatsen om de lichamen te begraven. De gravers komen tijd en plaats te kort. Ze redden het bijna niet.

Monique

Ook in Rio gaat het maar door. 1 van de slachtoffers was Paulo José da Silva, een 57-jarige man die weigerde te geloven in de ernst van de pandemie. ‘Hij droeg geen masker. Dat was onzin. Hij zorgde niet voor zichzelf. Hij maakte telkens grappen. Hij geloofde het gewoon niet. Hij wilde iedereen de hand schudden’. Dat vertelt zijn stiefdochter Monique dos Santos. Kijk naar de video erover.

[quads id=1]

Brazilië besmetting

40.000 doden

40.000 doden in Brazilië. Deskundigen zijn van mening dat het werkelijke aantal veel hoger is, maar dat het onvoldoende is gerapporteerd vanwege onvoldoende testen. Voor de meeste mensen veroorzaakt het nieuwe coronavirus milde of matige symptomen, zoals koorts en hoest die binnen twee tot drie weken verdwijnen. Voor sommigen, vooral ouderen en mensen met bestaande gezondheidsproblemen, kan het dodelijk zijn.

Bekijk de video’s omtrent de dreigende situatie in Amerika en Brazilië. Let op de beelden kunnen vervelend overkomen

[quads id=1]

Video’s:

Cijfers van worldometers.info
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland