1452 mensen getest in Suriname – 144 positief – Besmette personen ondergebracht in ziekenhuizen en hotel

ziekenhuis hotel Paramaribo
Waar zijn al die besmette mensen? Een veel voorkomende vraag. In het volgende officiële bericht vanuit het ministerie van volksgezondheid krijgt u meer informatie daarover.

[quads id=1]

Tot nu toe zijn er 1452 testen afgenomen en 144 mensen zijn positief getest op het coronavirus. Meer dan 80 liggen in het ziekenhuis. Een paar zelfs op de intensive care afdeling. Anderen zijn ondergebracht in een hotel in Paramaribo. Lees het uitgebreide bericht voor meer informatie. Lees ook wat er vertelt wordt over clusters en contract tracing. Blijf op de hoogte en alert <3

[quads id=1]

Thuis quarantaine

NII Suriname schreef het volgende: Optie thuisquarantaine wordt wederom bekeken. De optie voor het plaatsen van personen in thuisquarantaine wordt nu wederom bekeken. Als blijkt dat de COVID-19 situatie niet meer beheersbaar zou zijn, zou de overheid mogelijkheden moeten hebben om mensen af te zonderen.

In het ziekenhuis

[quads id=1]

Deze kwestie wordt reeds door de deskundigen uitgewerkt. Momenteel worden personen die positief getest zijn in het ziekenhuis ondergebracht of in overheidsquarantaine.

Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid heeft tijdens de reguliere persbijeenkomst van het COVID-19 Managementteam gesteld informatie van de epidemiologen te hebben ontvangen dat de situatie momenteel nog beheersbaar is.

Clusters

[quads id=1]

Er zijn drie clusters geïdentificeerd. Een van de clusters is dankzij contact tracing en overheidsquarantaine stopgezet wat inhoudt dat bij deze cluster de medici geen nieuwe positieve gevallen meer zien bijkomen, wat als goed nieuws bestempeld kan worden. Bij de overige clusters worden er nog positieve gevallen geregistreerd.

Besmette personen

Ten aanzien van de besmette personen zei de directeur dat momenteel 78 mensen in het Wanica Ziekenhuis zijn ondergebracht, drie worden op de plaatselijke Intensive Care Unit verpleegd, 50 zijn ondergebracht in Residence Inn en nog eens 2 anderen worden op de ICU van het St. Vincentius Ziekenhuis behandeld. In totaal zijn er dus 133 actieve gevallen tot op dit moment. Landelijk zijn er reeds 1452 testen uitgevoerd.

Resultaat

[quads id=1]

ziekenhuis hotel Paramaribo

Op woensdag 10 juni is een epidemiologische missie uitgevoerd naar 26 plekken van waar er veel positieven zijn binnengekomen. Op deze plekken zijn er 393 personen gescreend en zijn er 3 swabs afgenomen. Het wachten is op het resultaat van dit onderzoek.

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland