Wanhopige studenten uit Paramaribo vrezen voor hun toekomst – Onderwijs Suriname

student Paramaribo
Het gaat niet goed met het onderwijs in Suriname. Studenten beginnen te vrezen voor het jaar. Ze vrezen voor hun toekomst. Wordt er wel voldoende aan hen gedacht?

[quads id=1]

We hebben een brief gekregen van Robby, een onzeker student uit Paramaribo. Hij schrijft ook namens zijn medestudenten. Ze horen niets van het ministerie en ook hun leerkrachten geven niets door. Wat nu? Wat moet er met hun gebeuren? Worden ze verwaarloosd?

[quads id=1]

Lees de wanhopige brief en geef het door aan een ieder, wellicht kan het de juiste mensen bereiken. We begrijpen dat het een moeilijke tijd is en dat iedereen op dit moment struggelt. Maar dit kan toch niet zomaar? Worden onze jongeren gewoon aan hun lot overgelaten?

Student uit Paramaribo

Ik ben John, een student uit Paramaribo en ik zit in mijn laatste jaar. Mijn mede studenten en ik zitten vol onzekerheid omdat we niets horen van het ministerie en de leerkrachten geven ook niets door. Wilt u aub mijn bericht delen met een ieder. Misschien kunnen we antwoorden krijgen.

De scholen zijn inmiddels als 3 maanden gesloten. 3 maanden zitten wij studenten thuis en volgen zogenaamde online lessen. lessen die verzorgd worden via verschillende platforms van WhatsApp tot zoom.

[quads id=1]

3 maanden

Lees ook: Depressieve leerling: We worden gepest door leerkrachten op Muloschool Paramaribo

3 maanden had het ministerie va Suriname de tijd om een oplossing te bedenken. 3 maanden kon ze samen met haar team met een oplossing komen. Heeft zij dit gedaan? Hebben wij, als studenten, een concreet antwoord gehad? Weten we als we het jaar opnieuw gaan moeten doen of als we slagen? Niemand die ons antwoord geeft. Leerkrachten niet, de minister niet, niemand.

student Paramaribo
Voorbeeldfoto van angazetu.com

We worden aan ons lot overgelaten en moeten door studeren. Door studeren zonder een bepaald doel, want we weten niet als we onze diploma krijgen of niet. Als ik een leerkracht vraag “menr/mevr heeft u al iets gehoord over hoe en wat?” Is het antwoord, ‘Nee ik heb nog niets gehoord’. Wij worden nu gewoon geforceerd zelf studie te doen en online lessen te volgen.

Examen

Wanneer gaan we een antwoord krijgen? Wanneer weten we wat er precies gaat gebeuren? De scholen zouden weer open gaan, dat is mooi en waar, maar wat dan? Wat gebeurt er nadat de scholen weer zijn geopend? Gaan we SO’s en examen maken? Of gaan we één van die twee maken? Ik weet niet van andere studenten, maar ik ben al moe. Ik wil me diploma om verder te studeren. Ik wil verder gaan met me leven en het ministerie houdt me tegen.

[quads id=1]

Lee ook: Binnengekomen klacht – Leerkrachten binnenland Suriname dreigen het werk neer te leggen

Stress

At this point ben ik m’n motivatie kwijt, het is zoek net als m’n schoolspullen. Aan het begin van deze epidemie was ik blij. Geen school, ik kon uitrusten. Laatste jaar middelbare school is, no joke, echt stressvol. Geen één persoon kan zeggen dat ie niet stressed. Heel wat deadlines die onmogelijk zijn om te halen en het studeren voor SO’s die kapot moeilijk zijn.

Maar nu wil ik gewoon het schooljaar afmaken. Ik ben verschrikkelijk gedemotiveerd en heb geen zin meer. Hoe gaan we verder? Wat gaat er gebeuren? Er circuleert een post waarin staat dat we 22 juni SO’s hebben. how?

Minister van Onderwijs

Mevrouw, Ferrier tell me how??? Ik ben het echt al zat hoe nalatig dit ministerie is. Ze komen met oplossingen voor lagere klassen, maar voor EXAMEN klassen hebben ze geen oplossing. Maar ja, got to love our country.

[quads id=1]

Ps. Ik hoop dat bepaalde leerkrachten van Lyco 1 deze post zien zodat ze MISSCHIEN kunnen realiseren dat wij gedemotiveerd zijn. Groeten van Robby.

Disclaimer: Wij van FamilieNieuws hebben het verhaal van Robby gepubliceerd. Hij heeft het aan ons gevraagd. Dit is zijn eigen persoonlijke ervaring en niet die van ons. Laat dat duidelijk zijn voor een ieder. Uiteraard is de tegenpartij ook vrij om via ons zijn/haar kant van het verhaal te vertellen. Heb je ook een ervaring die je wilt delen? Stuur ons jouw verhaal!

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland