184 nieuwe besmettingen in Nederland – Ouders boos omdat kind met ‘snottebel’ niet naar school mag

school Nederland
Het RIVM meldde vandaag 11 nieuwe doden en 184 nieuwe besmettingen. Qua dodenaantal gaat het redelijk ‘goed’ maar het aantal besmettingen blijft stijgen. Mede omdat er meer getest wordt.

[quads id=1]

Ondertussen zijn de basisscholen in Nederland weer normaal open. Kinderen die ziek zijn of een snotneus hebben mogen niet naar school. Nu zijn sommige ouders in Nederland boos omdat de school/crèche weigert hun kind met een snotneus toe te laten. Maar dat zijn toch de regels? Bekijk het bericht voor meer informatie.

Scholen in Nederland

De Gelderlander Nederland schreef het volgende: Ouders boos over weigeren kinderen met snottebellen. Veel ouders beklagen zich over de weigering van hun snotterende kinderen door kinderdagverblijven. Kinderen onder de 12 jaar krijgen nauwelijks een coronatest en huisartsen geven geen gezondheidsbriefjes af. ,,Ouders staan met de rug tegen de muur en zijn boos.’’

Thuisblijven

Dat zegt ouderorganisatie Boink. Ze krijgt tientallen telefoontjes per uur van ouders die met hun kind thuiszitten. In het RIVM-protocol staat dat kinderen met klachten thuis moeten blijven. En niet naar de opvang mogen. Daarom zitten sommige ouders nu thuis met een kind met snot. Ze zijn boos dat de kinderen niet mogen komen, maar ze wel de rekening moeten doorbetalen.

Lees hier het volledige bericht bij de bron.

RIVM Nederland cijfers

Aantal nieuwe besmettingen (184) blijft stijgen na uitbreiding testbeleid. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt woensdag 184 nieuwe besmettingen met het coronavirus. Dat zijn opnieuw fors meer besmettingen dan een week eerder (86), toen het testbeleid net was aangepast.

Vaker testen

Sinds 1 juni kan iedereen met coronagerelateerde klachten zich laten testen. Vorige week donderdag werd voor het eerst een aanzienlijke stijging van het aantal besmettingen (209) waargenomen, terwijl ook de dagen daarna het aantal geconstateerde infecties groot bleef. Nederland telt inmiddels 48.087 besmettingen.

[quads id=1]

Het RIVM maakt daarnaast melding van elf nieuwe sterfgevallen en vijf nieuwe ziekenhuisopnames. Daarmee zijn nu 6.042 Nederlanders overleden aan de gevolgen van het coronavirus, terwijl ruim 11.805 inwoners in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

De cijfers passen in het beeld van het RIVM dat de getroffen coronamaatregelen werken. Op basis van het aantal nieuwe patiënten, ziekenhuisopnames, sterfgevallen en de afgenomen drukte op intensive cares stellen gezondheidsexperts dat Nederland sinds eind maart de gezondheidscrisis langzaamaan bezweert.

Misschien wel meer

[quads id=1]

Omdat niet alle COVID-19-patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen groter dan het RIVM meldt.

Bron: Nu.nl  De Gelderlander
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland