Opgelet – Behoeftigen krijgen pakketten van de overheid van Suriname – video

Suriname pakketten
Hierbij het officiële bericht vanuit de overheid van Suriname. Burgers die behoefte hebben aan steun om de COVID-19 lockdownperiode overbruggen, kunnen van de overheid ondersteuningspakketten krijgen.

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor meer informatie omtrent de inhoud van de pakketten. Lees ook hoe je je kunt registreren. Geef het door aan iedereen. We weten dat de nood hoog is.

[quads id=1]

Pakketten in Suriname

Overheid komt met ondersteuningspakketten voor behoeftigen. Om burgers die behoefte hebben aan steun om de COVID-19 lockdownperiode van 8 tot 21 juni 2020 te overbruggen, zal de overheid ondersteuningspakketten verstrekken. Het gaat in deze om personen van sociaal zwakke huishoudens, die zich nooit ergens hebben geregistreerd.

Appen

Burgers die in aanmerking wensen te komen voor een COVID-19 steunpakket mogen sms’en of appen op het nummer 8726809. Dit kan vanaf donderdag 11 Juni 2020. Deze informatie heeft directeur Angela Salmo van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting op 8 juni 2020 gepresenteerd tijdens de COVID-19 persconferentie.

Inhoud

[quads id=1]

De criteria om in aanmerking te komen voor dit steunpakket zijn:

Werkloos zijn of niet werkende zijn voor 15 maart 2020
Elders geen financiële steun krijgen van de Overheid
Bij het registeren graag het volgende vermelden:

Uw identiteitsnummer
Gezinsgrootte
Uw telefoonnummer
Uw adres
Uw woonplaats
Het district
In dat pakket zit het volgende:

Rijst, vlees, olie, suiker, thee, uien, bruine bonen, jam, aardappel, blom toiletpapier, maggiblokjes, Colgate tandpasta en badzeep.

Hoeveel pakketten per huishouden:

[quads id=1]

Gezinnen met maximaal 5 leden krijgen 1 pakket
Gezinnen met meer dan 5 leden krijgen 2 pakketten
Wat meenemen als u uw pakket komt ophalen en klaarleggen bij het aan huis leveren:

Uw Identiteitskaart

En uw familieboek
Enkele huishoudens worden morgen reeds voorzien, deze zijn reeds op de hoogte gesteld door het ministerie. Er zal dus gestart worden met de leveringen aan huis en op het erf van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Bij een hoge concentratie van huishoudens zullen alle huishoudens direct hun pakketten krijgen, dus er zal in dat geval niet gewerkt worden met de letters waarmee de familienamen beginnen op die bewuste dag. “Bij het ophalen, gaan we wel rekening houden met de beginletters van de familienamen, zodat er geen verwarring ontstaat, de controle veel beter en dat er ook minder mensen over straat hoeven te gaan.”

[quads id=1]

De 45 opvanginstellingen die een aanvraag door tussenkomst van de Controledienst hebben gedaan voor voeding i.v.m. voedingshulp COVID-19, ontvangen deze ook heel binnenkort. Het gaat in deze om opvanginstellingen die permanente opvang bieden aan kinderen (Kindertehuizen) en tehuizen voor mensen met een beperking.

Video’s

[quads id=1]

Bekijk hier de video met extra informatie. Kijk vanaf minuut 24:45:

Bron: Covid-19 Suriname website