Herstart betaling AKB – Geregistreerden SoZaVo Suriname krijgen steun – video’s

akb Suriname Paramaribo
Hierbij een officieel schrijven van het ministerie van SoZaVo Suriname. Ze gaan verder met het uitbetalen van de reguliere Algemene Kinderbijslag (AKB). Ook gaan ze door met het uitbetalen van de SRD 1000 COVID-19 steun voor AKB .

[quads id=1]

Ze bevestigen nogmaals dat alle huishoudens die geregistreerd staan bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zullen worden meegenomen in het COVID-19 tegemoetkomingsprogramma. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video met extra informatie. geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Steun voor Suriname

NII Suriname schreef het volgende: Geregistreerden SoZaVo krijgen toegezegde steun binnenkort. Alle huishoudens die geregistreerd staan bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zullen meegenomen worden in het COVID-19 tegemoetkomingsprogramma. Dit heeft Directeur Angela Salmo van het Ministerie op 8 juni 2020, tijdens de COVID-19 persconferentie kenbaar gemaakt.

Landelijk

Directeur Salmo zegt dat er reeds registraties zijn van sociaal zwakke huishoudens van Suriname. Het gaat om meer dan 10.250 landelijk. Daarnaast is er een bestand van duizenden huishoudens, vanuit het SOZANET-programma. Verder noemt zij de acute nood aanvragen van 2020, deze data is zeer recent. “Van alle bestanden zullen wij 1 lijst maken, zodat huishoudens niet dubbel worden voorzien en dat wij eenieder bereiken.”

[quads id=1]

Geregistreerden

“Indien u reeds geregistreerd bent bij het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, dan hoeft u zich niet meer te registeren. Indien u zich bent gaan registeren aan de Gongrijpstraat # 51 of u heeft dat elektronisch gedaan, ook die lijsten worden gescreend.”

Het Ministerie is ook bezig met het Ministerie van Financiën om de subsidies over de afgelopen periode ook rond te krijgen voor de opvanginstellingen.

[quads id=1]

akb Suriname ParamariboDaarnaast worden de nodige voorbereidingen getroffen om donderdag 11 juni 2020 wederom een aanvang te maken met het uitbetalen van Algemene Kinderbijslag (AKB).

Ressorten

Er zijn nog ressorten welke de reguliere uitbetalingen nog niet hebben ontvangen, daarbij denk ik aan Welgelegen, Combe, Maikoeproject, Paramaribo – Centrum. Hierna zullen wij gelijk doorgaan met het uitbetalen van de COVID-19 steun voor AKB en dat is SRD. 1.000,- per huishouden. Volgt u dus de berichten die binnenkort zullen worden gepubliceerd. Ook hierbij zal er gewerkt worden met de beginletters van de familienamen

[quads id=1]

Bankrekening

“Tot slot denken we natuurlijk ook aan de mensen van o.a. crèches en peterscholen, sociale instellingen, buschauffeurs, artiesten en alle anderen die zich hebben geregistreerd bij de Ministeries van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Arbeid en Financiën (Gongrijpstraat). We hebben gemerkt dat niet veel mensen een bankrekeningnummer hebben, daarnaast zijn niet alle relaties tussen werkgevers en werknemers even fraai, maar u heeft dat geld nu nodig. U hoort van de week nog van ons hoe dat proces zal worden gecontinueerd.”

Video’s

Bekijk hier de video met extra informatie. Kijk vanaf minuut 24:45:

Deze video is van 2 weken terug:

Onderstaande video is van het begin:

Bron: NII Suriname
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland