Belangrijk: COVID-19 in Suriname is geen fake nieuws – video live persconferentie

Suriname Paramaribo

COVID-19 is geen fake nieuws noch een manier van de regering om het recente verkiezingsresultaat te beïnvloeden dan wel de officiële uitslag te verschuiven. Bekijk het officiële bericht van het Covid-management team. Zij gaan in op een aantal fake news berichten die circuleren op social media.

[quads id=1]

Bekijk hier de live persconferentie welke nog steeds gaande is. Geef het door aan een ieder! Lieve mensen. Covid is er echt. Blijft u thuis en houdt u zich aan de regels zodat het niet voor uw deur staat.

[quads id=1]

Het Covid-19 team publiceerde het volgende: COVID-19 is niet fake; samenleving moet officiële berichten volgen. De afgelopen dagen wordt in voiceberichten die via social media worden rondgestuurd, de indruk gewekt alsof de autoriteiten bewust het aantal COVID-19 gevallen aan het opschroeven is, dit met de bedoeling angst te wekken onder de samenleving.

Verder zou de regering met de total lockdown gedaan willen krijgen dat er geen protest komt en de verkiezingsresultaten dan makkelijk beïnvloed zouden kunnen worden. Deze berichten die de wereld in worden gestuurd, zorgen er alleen maar voor dat delen van de samenleving de maatregelen om verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, niet serieus nemen. Daarnaast wordt hiermee burgerlijke ongehoorzaamheid in de hand gewerkt, aangezien men ook de total lockdown gaat negeren alsook instructies van het bevoegd gezag.

[quads id=1]

Zowel medici, gezondheidswerkers, autoriteiten binnen de volksgezondheid als het Nationaal COVID-19 Managementteam hebben meerdere malen nadrukkelijk erop gewezen dat het COVID-19 coronavirus reëel is in Suriname. Verder is er momenteel sprake van clusterbesmettingen, hetgeen betekent dat een besmette persoon meerdere personen in zijn/haar directe omgeving kan besmetten. Dat is dan ook de oorzaak dat het aantal COVID-19 besmette personen in rap tempo aan het toenemen is.

Tegelijkertijd wordt bij het positief testen van een persoon meteen aan contact tracing gedaan, waarbij iedereen waarmee deze persoon in contact is geweest, in beeld wordt gebracht en gelijk getest. Om zoveel mogelijk besmette personen in beeld te brengen en uit de samenleving te halen, is recentelijk voor twee weken een strakke en strenge total lockdown van kracht gegaan. De samenleving wordt gevraagd haar medewerking te verlenen en zo de kans op meerdere besmettingen te verkleinen.

[quads id=1]

Verder wordt u ook gevraagd niet af te gaan op berichten via social media die niet van officiële en/of bevoegde instanties afkomstig zijn. Zo circuleert er momenteel een bericht waarin vrijwilligers of mensen die beelden of bewijzen van COVID-19 patiënten willen, worden opgeroepen zich aan te melden bij het Wanica Ziekenhuis en het St. Vincentius Ziekenhuis. Nadrukkelijk wordt erop gewezen dat deze oproep van de ziekeninstellingen noch van het ministerie van Volksgezondheid afkomstig is. Officiële mededelingen of oproepen worden gedaan via het ministerie, het Nationaal COVID-19 Managementteam (reguliere persconferenties) en overige bevoegde instanties.

[quads id=1]

Bekijk hier de video van de persconferentie:

Bron: Covis-19 Suriname
https://www.deboodschap.today/covid-19-geen-fake-samenleving-moet-officiele-berichten-volgen/
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland